13-05-11

Onze jongeren trekken de wereld in

Eén op twee Belgische jongeren is bereid om in een ander land te gaan werken. Dat blijkt uit een Europese opiniepeiling die de Europese Commissie vandaag heeft gepubliceerd.

Uit de zogenaamde Eurobarometer blijkt dat 26 procent van de Belgische jongeren bereid is om voor een lange periode naar het buitenland te vertrekken. Nog eens 24 procent wil een buitenlands verblijf van korte duur overwegen.
 
De peiling geeft aan dat de Belgische jeugd nog steeds tot de meest honkvaste van het continent behoort. In de Europese Unie blijken enkel in Italië (38 procent) en Nederland (44 procent) nog minder jongeren bereid om naar het buitenland te verhuizen voor een job.
 
In de hele Unie wil gemiddeld 53 procent van de jongeren zich om professionele redenen in een ander land vestigen. Financiële overwegingen ontmoedigen de meesten echter om de eerste stap te zetten. In de praktijk werkt slechts drie procent van de Europese werkende bevolking buiten hun thuisland. (belga/sps)

17:47 Gepost door De Redactie in cultuur, samenleving, werken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-11

Sociaal verantwoord ondernemen

Op 6 mei deed MTV Network wereldwijd een dagje sociaal teamwork. Zo vlogen heel het kantoorpersoneel de wereld in om eens te gaan werken bij een NGO. Werk doen wat ze niet gewoon zijn, zich belangeloos inzetten voor de andere, hun steentje bijdragen bij de samenleving. Dat is bij MTV-Nickelodeon Argentina goed geslaagd en de goednieuwskrant werd uitgenodigd om dit alles van dichtbij te mogen meemaken.
Op het eiland van de NGO van de Belg Peter De Bruyne in Argentinie, Tigre, kwam de boot van MTV toe rond 9 u. Er zaten 80 mensen aan boord, zij hadden alles bij: van hamburgers tot blusapparaat. De bedoeling was dat ze het schooltje dat dienst doet als cultureel centrum voor de opvang van de kinderen van de rivier Caraguata, een likje verf zouden geven en de toiletten zouden opfleuren.

lees meer

06-04-11

Goed nieuws!

Goednieuws deze morgen? Kijk even hier

nieuws4.jpg

 

30-03-11

Cuba vs USA

De voormalige president van de USA Jimmy Carter is donderdag op visite geweest bij de Cubaanse leider, Raul Castro. Het was een privé bezoek, zei Carter, maar hij gaf wel toe dat hij met Raul Castro een onderhoud had gehad, dit om de relatie tussen beide landen te verbeteren.
Het is zijn tweede trip naar het communistische eiland van de Caraiben na zijn historisch bezoek in 2002. "ik hoop dat we kunnen bijdragen tot een betere relatie tussen beider landen," zei Carter. De Amerikaanse pers vroeg of hij ook gesproken had over Gross, een Noord-Amerikaanse burger die in de gevangenis zit in Cuba. De 61 jarige Gross werd deze maand tot 15 jaar veroordeeld omdat hij illegaal internettoegang verschafte aan bepaalde groepen, incluis aan een Cubaanse Joodse groepering. Maar Carter zei dat er algemeen werd gesproken en niet specifiek over deze zaak.

lees meer

29-03-11

Goed nieuws lijkt soms anders

 De laatste weken horen we verschillende versies over de Nucleaire electriciteitscentral van Japan. We krijgen de versie van wetenschappers, experten uit verschillende landen en de versie van de Japanse regering. De natuurlijke en massiefdestructieve coctail van de aardbeving en de tsunami, grootste ooit van de Japanse geschiedenis, zorgde voor een soteigai, oftewel een reactie verheven boven alle mogelijke veronderstellingen.

De president van Tokyo Electric, Masataka Shimizu, verontschuldigde zich reeds herhaalde malen voor de Japanse bevolking, voor de crisis die zij niet kunnen stoppen. "De combinatie van deze natuurramp hadden we nooit verwacht.".

lees meer

15-03-11

Gelijk aan de meet

 Men is er in Engeland in geslaagd om een grote stap te zetten in het wegwerken van ongelijkheid in de sportwereld, wat betreft homoseksualiteit. De grote eventen en de belangrijkste sport liga's hebben hun handtekening gezet onder een campagne van de regering. De nationale organisaties van de voetbal, tennis, cricket, rubgy en het Olympische commité gingen akkoord om samen actie te ondernemen. Het charter wil een omgeving schapen waar holibi's welkom zijn en als sportmensen worden bekeken. Activisten zijn blij met deze sportieve zet, het was lang een steen der ergernis dat het Engelse sportbastion vasthield aan de homofobie. Het document heeft 4 belangrijke stellingen: iedereen mag meespelen, sport gaat over fairplay, gelijkheid, respect en waardigheid. "De FA (Football Association) heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de voetbal vriendelijk en open te stellen voor iedereen." zegt Alex Horne, secretaris generaal van FA.

"Op lange termijn zullen we blijven werken aan een betere opvang en het wegwerken van ongelijkheid op gebied van overtuiging of sexuele geaardheid."

In het voetbal is er nog geen outing, maar in andere sporten in Engeland komen mensen voor hun geaardheid uit, zoals Steven Davies, de cricketer en de Rugbyspeler Gareth Thomas, die twee jaar geleden zich geout heeft.

"Sport gaat over wat je kan, niet wat je bent," zei de minister van sport Ms Featherstone. "Er is nog te veel discriminatie op de sportvelden en de tribunes, er moet dringend werk van gemaakt worden."

11:40 Gepost door De Redactie in samenleving, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-11

Militaire vredestroepen

Helpen is een kunst. Niet iedereen is hiervoor in de wieg gelegd. Hoe vaak draait een hulpplan , hoe klein ook, uit op een frustratie voor de helper. Iemand helpen vertaalt zich vaak in de andere willen overtuigen van jou gelijk, van hoe de andere het 'moet' aanpakken. Dat opdringen van onze wil, ook al is dat goed bedoeld en met de bedoeling om de andere te helpen, is een blijft een dwang. Of dit nu gebeurt tussen vrienden, familie, politieke partijen naar de bevolking toe of van staat tot staat, helpen vertaalt zich vaak in het opleggen van wat de helper denkt dat goed is voor de geholpene. 

lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende