13-05-11

Electriciteit in de lucht

Het eerste electrische vliegtuigje vloog het internationaal luchtruim in. Het legde 600 km vogelvlucht af en ging van Zwitserland naar België. Het Solar Impulse HB-SIA, een prototype 1-persoonsvliegtuigje, steeg in Payerne in Zwitserland op rond 8.40 deze morgen. Na drie uur vertraging, door hevige tegenwinden, kwam het toe in Brussel. Het heeft een vleugelwijdte zo groot als een Boeing 777. Het bewees zijn kunsten reeds in 2009 in Zwitserland. Vorig jaar vloog het 26 uur aan een stuk om te bewijzen dat de zonnecellen 's nachts de energie gebruiken die ze tijdens de dag hadden opgeslagen. Er zijn 12.000 cellen aanwezig op de vleugels.

De piloot Andre Borschberg en de avonturier Bertrand Piccard zouden zo uit een stripverhaal kunnen stappen. Ze vlogen over Frankrijk, Luxemburg tot in België om het verkeer in het luchtruimnet te omzeilen. Hun doel is om in 2012 rond de wereld te vliegen.

1380046w620.JPG

 

26-04-11

Stijn's in space

De Groene jongens arriveerden in Space.

19:49 Gepost door De Redactie in actualiteit, milieu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-11

Facebook vergroent

De laatste dagen heeft Facebook zijn ecologische kredietwaardigheid voorgesteld aan de wereld. Volgens Greenpeace kunnen ze verder gaan. De milieuactivisten begonnen een campagne om te vragen dat het sociale netwerk het gebruik van energie uit electrische centrales die steenkool gebruiken, zou schrappen. Ze begonnen een poging om het wereldrecord van het Guinness te breken met de Facebookboodschap die het meeste commentaren per dag kreeg.

lees meer

13-04-11

Haven en delhaize in de prijzen

De Europese commissie gaf prijzen voor GreenLight, GreenBuilding en Motor Challenge. Er zijn 25 winnaars uit 14 landen voor de drie categorieën in editie 2011. De prijzen zijn een onderdeel van de drie GCO-programma's die tot doel hebben organisaties in zowel de overheids- als de particuliere sector ertoe aan te sporen hun energieverbruik te drukken door gebruik te maken van innovatieve en energie-efficiente technologieën.

lees meer

08:50 Gepost door De Redactie in actualiteit, besparen, milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: energie, besparen, besparen op energie |  Facebook |

06-04-11

Goed nieuws!

Goednieuws deze morgen? Kijk even hier

nieuws4.jpg

 

04-04-11

Schelde mint

In Bornem is de eerste Internationale Scheldeweek (van 15 tot 22 mei) voorgesteld. Speciaal voor die gelegenheid trad actrice Antje De Boeck er symbolisch in het huwelijk met de rivier. Zo wil ze ook meer aandacht krijgen voor de waterkwaliteit van de Schelde en haar zijrivieren.

lees meer

29-03-11

Goed nieuws lijkt soms anders

 De laatste weken horen we verschillende versies over de Nucleaire electriciteitscentral van Japan. We krijgen de versie van wetenschappers, experten uit verschillende landen en de versie van de Japanse regering. De natuurlijke en massiefdestructieve coctail van de aardbeving en de tsunami, grootste ooit van de Japanse geschiedenis, zorgde voor een soteigai, oftewel een reactie verheven boven alle mogelijke veronderstellingen.

De president van Tokyo Electric, Masataka Shimizu, verontschuldigde zich reeds herhaalde malen voor de Japanse bevolking, voor de crisis die zij niet kunnen stoppen. "De combinatie van deze natuurramp hadden we nooit verwacht.".

lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende