28-03-11

Toerisme in Brussel

Mini-Europe, het themapark op de Brusselse Heizel waar bezoekers miniatuurversies van Europese monumenten kunnen bezichtigen, verwacht in 2011 20 procent meer bezoekers te verwelkomen. De stijging is vooral te danken aan nieuwe contracten met Indiase touroperators, zegt Thierry Meeus, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europe.

lees meer

20:08 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goal zonder rook

De president van FC Barcelona, Sandro Rosell, wil de campagne tegen het roken meer vuur inblazen. Hij vraagt aan zijn leden om niet meer te roken in het stadion: "Camp Nou, sense fum" klinkt het in het Catalaans: het stadion "Camp Nou, zonder rook" is dat in het nederlands. "Nu we een privé bedrijf zijn, kunnen we dit verbieden, dat is de volgende stap als de raad van bestuur van het stadion, de firma Camp Nou, mijn voorstel goedkeurt," zegt Sandro. "Steeds meer groeit er een bewust zijn onder de rokers en niet-rokers,"voegt hij eraan toe, "de rokers vragen nu toelating om te roken aan hun omgeving. De mensen zijn meer bewust van de schade die het roken kan aanrichten."

lees meer

Sluipwespen zijn sexy

 

Sluipwespen (Ichneumonidae) zijn een grote familie van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Sluipwespen zijn een vrij bekende groep omdat ze andere insecten aanvallen, waaronder enkele schadelijke soorten. Ze worden op grote schaal uitgezet om plaaginsecten te bestrijden, zoals de bladluis en de witte vlieg.

lees meer

Verhuizen is goed nieuws

 

6a013482f53cd7970c0133efc90db5970b-800wi.gif

 

De redactie verhuist iedere keer een beetje meer. Hopelijk verhuist u mee, het zware werk doen wij voor u. Op een fluitje van een cent, bent u zo gewend aan ons nieuw interieur. Neem een kijkje, schrijf je in als volgers, neem een gratis abonnement, voeg ons toe aan uw favorieten. Ons bloed zweet en tranen zijn dan niet tevergeefs en verniet geweest.

Doe het niet voor ons, doe het voor uzelf om op de hoogte te blijven dat ergens tussen al de onheilsberichten en fantasie-goednieuwsartikels, er toch een positieve energie waait over onze planeet.

Van zuid naar noord, van oost naar west, in de goednieuwskrant leest u best!

17:58 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-11

Riviertoerisme

De gemeente Lille wil, in het kader van een stadsvernieuwingsplan, een oude zijtak van de Deûle images.jpgheropenen voor de pleziervaart. Het gaat om het 1500 meter lange Canal de la Basse Deûle, dat ongeveer een kilometer beneden de sluis van Grand Carré ligt.

plan-lille.gif

3987-Canal_moyenne_Deûle-Lille.JPG

Het eerste en laatste stuk van deze historische Deûlearm zijn in de jaren 1930-1960 gedempt, maar bodemonderzoek heeft uitgewezen dat de oude kademuren nog in goede staat verkeren. Ook de ‘Bras de la Barre' (het oude kanaal om de citadel heen) en de ‘Bras de Canteleu' (de oude Deûletak parallel aan de huidige haven) moeten in een volgende fase worden opgeknapt voor de recreatievaart.

 

Bron: Schutteaer.nl

 

Meer informatie over riviertoerisme

25-03-11

Oversteekpa(d)den

Paddentrek.jpgBij onze inheemse amfibieën loopt de biologische wekker af na de eerste buien met hogere temperaturen (vanaf 7 graden). Meestal in de maand februari, maar de afgelopen jaren worden padden, kikkers en salamanders soms vroeger wakker. Bij duisternis en regen en hoge vochtigheid kruipen deze nuttige dieren uit hun schuilplaats en trekken instinctief naar water. 

 

 

Lees meer

14:23 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-11

Stemmen op rejoice!

Gewonnen!

 

Omdat het jeugdkoor Rejoice geselecteerd is voor de laatste ronde van de coverwedstrijd rond 'Mia' en omdat ze het al zover brachten! En omdat Rejoice nauw verbonden is met de goednieuwskrant, laat ons zeggen dat het ons huisorkest is.

DSC08454.JPGDaarom:

 allemaal luisteren naar MNM donderdag 24 maart en massaal stemmen op Rejoice! Zodat ze vrijdag 25 maart samen met Gorki 'Mia' mogen opnemen.

17:22 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |