01-04-11

Zonnetje op ons bolletje

In België hebben installateurs van zonnepanelen in de laatste maand van het afgelopen jaar te maken gehad met een stormloop op zonnepanelen. Dat zegt BelPV, de sectororganisatie van de installateurs, in het Nieuwsblad. In de eerste elf maanden van het jaar is in totaal voor 100 megawatt aan capaciteit geïnstalleerd. In de maand december is daar nog 80 megawatt bijgekomen.

lees meer

13:34 Gepost door De Redactie in besparen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Enquete voor expats

Beste Vlamingen,

Als afronding van mijn masteropleiding Communicatie Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen voer ik, voor mijn masterproef, een onderzoek over het behoud van de culturele identiteit van Vlamingen in het buitenland.

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen en families naar het buitenland trekken omwille van hun baan, hun liefde voor het land, of voor hun partner. Naast het belang van zich aan te passen in een andere omgeving, is het voor velen ook belangrijk om hun Vlaamse roots te onderhouden, en de waarden en normen en tradities van hun thuisland in stand te houden. Verschillende factoren kunnen daartoe bijdragen zoals bv. het volgen van de dagelijkse actualiteit in Belgie via kranten, tijdschriften, TV (TV-Vlaanderen) of Radio (Radio Vlaanderen Internationaal), deelname aan Vlaamse/Belgische Clubs of de aankoop van Belgische producten.
Ik wil een onderzoek doen naar het gebruik van Belgische producten, vooral dan voeding, door Vlamingen in het buitenland en in hoeverre dit consumptiegedrag samenhangt met het behoud van een culturele identiteit.

Bent u Vlaming en woont u in het buitenland of heeft u recentelijk in het buitenland gewoond? Dan bent u de geschikte kandidaat om mij te helpen!
U zou mij een enorme dienst bewijzen indien u 15 minuten van uw tijd wilt vrijmaken om deze enquete in te vullen via de volgende link:

 

https://www.surveymonkey.com/s/anndeckers

Alle informatie die we over u verzamelen is strikt vertrouwelijk en zal enkel worden ingekeken door de onderzoekers van dit project.
Uw anonimiteit is daarbij gegarandeerd (u dient nergens uw naam of dergelijke op te geven).

Bent u geen Vlaming? Of woont u niet in het buitenland? Ook dan kunt u me helpen door deze enquete door te sturen aan uw familie en Vlaamse vrienden of kennissen in het buitenland.

 

Deze enquete loopt tot 1 mei 2011.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groeten

 

Ann Deckers

12:48 Gepost door De Redactie in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-11

Move it

Goednieuwskrant heeft een

nieuwe stek,

zo....

Move it!


13:57 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cuba vs USA

De voormalige president van de USA Jimmy Carter is donderdag op visite geweest bij de Cubaanse leider, Raul Castro. Het was een privé bezoek, zei Carter, maar hij gaf wel toe dat hij met Raul Castro een onderhoud had gehad, dit om de relatie tussen beide landen te verbeteren.
Het is zijn tweede trip naar het communistische eiland van de Caraiben na zijn historisch bezoek in 2002. "ik hoop dat we kunnen bijdragen tot een betere relatie tussen beider landen," zei Carter. De Amerikaanse pers vroeg of hij ook gesproken had over Gross, een Noord-Amerikaanse burger die in de gevangenis zit in Cuba. De 61 jarige Gross werd deze maand tot 15 jaar veroordeeld omdat hij illegaal internettoegang verschafte aan bepaalde groepen, incluis aan een Cubaanse Joodse groepering. Maar Carter zei dat er algemeen werd gesproken en niet specifiek over deze zaak.

lees meer

29-03-11

Goed nieuws lijkt soms anders

 De laatste weken horen we verschillende versies over de Nucleaire electriciteitscentral van Japan. We krijgen de versie van wetenschappers, experten uit verschillende landen en de versie van de Japanse regering. De natuurlijke en massiefdestructieve coctail van de aardbeving en de tsunami, grootste ooit van de Japanse geschiedenis, zorgde voor een soteigai, oftewel een reactie verheven boven alle mogelijke veronderstellingen.

De president van Tokyo Electric, Masataka Shimizu, verontschuldigde zich reeds herhaalde malen voor de Japanse bevolking, voor de crisis die zij niet kunnen stoppen. "De combinatie van deze natuurramp hadden we nooit verwacht.".

lees meer

Tandje bijsteken

Als u onlangs een tand verloren hebt, denkt u er wellicht aan hem te vervangen. In dit geval worden tegenwoordig meestal tandimplantaten aanbevolen. Het uiteindelijke resultaat is een tand die eruitziet als een natuurlijke tand. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Welke stappen leiden uiteindelijk tot het plaatsen van een implantaat?

lees meer

16:26 Gepost door De Redactie in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwonderzoek

Een jaar geleden hebben we de resultaten van een systematische en grondige denkoefening over de toekomst van het landbouwonderzoek in Vlaanderen bekendgemaakt. ILVO2020 tracht een beeld te geven van de uitdagingen die onze onderzoekers en andere stakeholders op de landbouwsector af zien komen binnen tien tot vijftien jaar. Daarbij werden negen onderzoeksdomeinen afgebakend, zoals duurzame plantaardige productie, landbouw in een wijzigend klimaat, dynamisch landelijk gebied en competitieve landbouwsystemen. Bij het uitschrijven van die visie hebben wij rekening gehouden met drie soorten landbouw: beheerlandbouw, nichelandbouw en grootschalige landbouw.

lees meer