05-04-11

Pintjes-gen

Wetenschappers hebben een gen ontdekt dat mee bepaalt hoeveel alcohol iemand drinkt, meldt het Imperial College in Londen. Het gen werd eerder al in verband gebracht met autisme en hyperactiviteit (ADHD).

Het onderzochte gen kent twee varianten, waarvan de ene drie keer zo vaak voorkomt als de andere. Dragers van de minst voorkomende variant blijken gemiddeld vijf procent minder alcohol te drinken dan de anderen. Het gen beïnvloedt waarschijnlijk de mate waarin het drinken van alcohol een prettig gevoel geeft.

lees meer

15:37 Gepost door De Redactie in gezondheid, wetenschap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Droomprinses in Monaco

Prins Albert II van Monaco kiest voor zijn bruiloft een hybride trouwauto in plaats van een benzineslurpende staatslimousine. De hybride wagen kan overschakelen op een elektromotor.

charlene wittstock.jpg

Lees meer


Nieuwe president in Haiti

Het is nu officieel meegedeeld, de eerste resultaten duiden Michel Martelly aan als nieuwe president in Haiti. Hij versloeg de voormalige First Lady Mirlande Manigat, reeds jaren senator van het land. Michel Martelly heeft helemaal geen politieke ervaring, hij is carnavalzanger van Haiti.Het AFP nieuwsagentschap meldt dat Martelly wint met 67.57% van de stemmen.

lees meer

 

Onderhandelingen in Libië

Men is begonnen met de onderhandelingen in Libië. Niet iedereen staat op dezelfde golflengte, maar er wordt gezegd wat de ene partij wil en wat de andere. Dat is een begin van elk goed gesprek, vandaar kan er verder gewerkt worden. Griekenland en Turkije werken mee om de brokken te lijmen.

lees meer

08:46 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-11

De prins leest de goednieuwskrant

lepetitprince.jpg

Lees meer

Schelde mint

In Bornem is de eerste Internationale Scheldeweek (van 15 tot 22 mei) voorgesteld. Speciaal voor die gelegenheid trad actrice Antje De Boeck er symbolisch in het huwelijk met de rivier. Zo wil ze ook meer aandacht krijgen voor de waterkwaliteit van de Schelde en haar zijrivieren.

lees meer

02-04-11

Bedrijf starten met Branson

De baas van Virgin, Richard Branson, is steeds een buitenbeentje geweest. Als miljonair werkt hij net als iedereen aan de wereld en zijn omgeving. Het enigste verschil is dat hij veel meer geld heeft dan een doorsnee persoon, wat enkel wil zeggen dat hij meer kansen heeft om er iets aan te doen. Hij zet nu zijn tanden in een organisatie die jonge ondernemers in Engeland wil helpen starten.

Kleine en bewust enthousiast gekozen bedrijven zijn een weldaad voor de economie en de maatschappij, zo zegt, weet en beweert hij. Zij geven ook aan veel mensen een eerlijke job. Om hen een riem onder het hart te steken, is het nodig dat er een economie gecreeerd wordt, waar ze kunnen in openbloeien, is zijn strategie. Hij geeft op zijn website 5 tips aan nieuwe ondernemers.

Nieuwe ondernemers overal ter wereld zouden deze gouden regels in het oog moeten houden:

1.

Omring je met betrouwbare mensen met talent. Diploma's zijn daarvoor niet nodig. Het opzetten van een bedrijf is een slopend werk. Het vraagt veel geduld en energie. Het gaat makkelijker wanneer je je omringt met mensen die je liggen en die je vertrouwt.

 

2.

Je moet jou idee een plaats geven in de markt. Het product of de dienst die je wil geven zal je iets verschillend moeten verkopen, wees creatief, origineel. Plak aan die creativiteit ook kwaliteit, soms is dat al voldoende om anders te zijn dan anderen. Meng daar een goede dosis transparantie en eenvoudigheid in, dat je klanten duidelijk zien wat ze krijgen of kunnen verwachten, dat schept ook vlug vertrouwen.

3.

Timing is belangrijk. Op de juiste tijd met het juiste product. Een bedrijf beginnen in recessie is niet onmogelijk, het zorgt er juist voor dat er bepaalde dingen die je nodig hebt goedkoper zijn. Profiteer daarvan.

4.

Er zijn nu grote en competetieve bedrijven die de markt bijna volledig in de hand hebben. Toch is er altijd ruimte voor kleine bedrijven die flexibel zijn, die jong en enthousiast zijn. En vandaag is dat zeker zo.

5.

Vele ondernemers haken te vlug af. Doorzetting is belangrijk, ook al zit je op je kniën, soms gaat het dan pas de hoogte in, als je denkt dat je verloren hebt, maar toch nog dat sprankeltje hoop hebt dat je doet verderzetten, dat is vaak de juiste brandstof voor een startend bedrijf.

Toen ik de Virgin Atlantic uit de grond stampte, zat heel de groep bijna aan de grond. We hadden 6 maanden gewerkt als gekken om de eerste vlucht van Londen naar Newark te laten vertrekken, en het was een succes. Toen ik terugkeerde van de eerste vlucht, zat mijn toenmalige bankmanager op mijn stoep. Hij kwam me vertellen dat we de eerste vlucht niet zouden rondkrijgen omdat de bank de uitbreiding van mijn krediet niet had toegestaan om de nieuwe airline te financieren.

Wacht niet op hulp van buitenaf, werk op je eigen ritme en je eigen plan achterna, neem geen risico's die afhangen van anderen, neem je eigen risico's.