08-05-11

Sociaal verantwoord ondernemen

Op 6 mei deed MTV Network wereldwijd een dagje sociaal teamwork. Zo vlogen heel het kantoorpersoneel de wereld in om eens te gaan werken bij een NGO. Werk doen wat ze niet gewoon zijn, zich belangeloos inzetten voor de andere, hun steentje bijdragen bij de samenleving. Dat is bij MTV-Nickelodeon Argentina goed geslaagd en de goednieuwskrant werd uitgenodigd om dit alles van dichtbij te mogen meemaken.
Op het eiland van de NGO van de Belg Peter De Bruyne in Argentinie, Tigre, kwam de boot van MTV toe rond 9 u. Er zaten 80 mensen aan boord, zij hadden alles bij: van hamburgers tot blusapparaat. De bedoeling was dat ze het schooltje dat dienst doet als cultureel centrum voor de opvang van de kinderen van de rivier Caraguata, een likje verf zouden geven en de toiletten zouden opfleuren.

lees meer

07-05-11

De juiste krant gelezen vandaag?

Funny Pictures

Hebt u vandaag reeds de juiste krant gelezen? Nee? Blader er dan vlug naartoe, in de GNK vind je alles wat jou dag goed maakt.

30-04-11

Goed nieuws

Funny Pictures

Dat is kwaliteit naast kwaliteit, zeg nu zelf.

27-04-11

Vis noch vlees

De Frietsector van België wil dat de frietjes garnaalvissers,garnalen,grijze garnalen,de belgische vissers,tong,schol,kabeljauwBelgisch erfgoed worden. Dat is mooi en een echte puntzak uit een Belgische frituur is echt wel lekker. Maar wat denkt u dan over de garnaalvissers. Zij die vissen langs het Noordzeestrand met de stevige brabander en de mandjes aan hun zij. De grijze garnaal is ook enig en de garnaalkroketjes in de Belgische keuken is zeker een plaats waard op ons culinair erfgoed.

De prijs van de garnalen is vorig jaar gedaald met 9.4%, wat wel degelijk goed nieuws is. Dit gebeurde door een goede vangst bij de Belgische vissers, een toename van 37.9%. Aan de top van de gevangen vis door Belgische vissers stond de laatste 20 jaar enkel de tong en de schol, respectievelijk 3.400 ton en 3.800 ton. De garnaalvangst nam vorig jaar toe met 600 ton, zodat het bij de top 10 komt te staan.

Wat voor de redactie van deze krant ook goed nieuws is, is dat de kabeljauw duurder wordt en zelfs vervijfvoudigd is, sinds de eeuwwisseling. Van vis voor de armen, heeft hij nu een plaats gekregen in de dure exclusieve restaurant. De vrijdagsevis die ik in mijn jeugd tegen heug en meug at, is nu geen spek meer voor mijn bek, mijn wraak is zoet....

lees meer over de frietjes

26-04-11

De GNK in het straatbeeld

Funny Pictures

Je goednieuwskrant ligt voor je klaar, elke morgen, met positieve berichten.

Je ziet onze publiciteit zelfs in het straatbeeld, we zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap.

21:11 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stijn's in space

De Groene jongens arriveerden in Space.

19:49 Gepost door De Redactie in actualiteit, milieu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-11

De economische wereld

Het eerste trimester van het jaar wordt economisch onder de loep genomen. De start is altijd belangrijk, het geeft moed om verder te gaan. De data van de Verenigde Staten en van Engeland, geven lichte verschijnselen van optimisme. Hun parameter is de barometer van de geindustrialiseerde landen. De grondstoffen zijn dan wel wat minder, economische gezien, toch is het Bruto Nationaal Product van de USA en Engeland licht stijgend. De grondstofprijzen stegen en bereiken hoge limieten, maar zelfs Ben Bernanke van de Federale Reserve in de Verenigde Staten, zegt dat dat maar tijdelijk zal zijn. Deze prijsstijging is belangrijk voor de groei van de geindustrialiseerde landen die grondstoffen moeten invoeren en betalen, en hun prijzen van de afgewerkte producten aan deze grondstofprijs koppelen.

Er is nog steeds een hoog werkloosheidscijfer in de Verenigde Staten, maar Obama wil en blijft er aan werken. Experten zeggen dat het een tijdelijk fenomeen is dat bijna op zijn laatste is. Het tij gaat keren, dat geloven verschillende economisten, waaronder JP Morgan en de Standard&Poors.

Er wordt positief uitgekeken naar de speech van Bernanke op  27 april.

"Communicatie is belangrijk voor de Federale Reserve van de Verenigde Staten," zegt Komileva, economist,"de FED, zeker in tijden zoals deze, moet de wereld moed in spreken. Het is belangrijk dat Bernanke anticipeert op de economie en de speculanten de pas afsnijdt."

 

De economisten zijn zeker dat de FED een gebalanseerde balans zal voorleggen in juni. En dan kijkt men naar de Bank van Engeland. Ook zij leven met de druk van de FED van de USA. Zij zien de inflatie terug de kop opsteken, en toch zijn ze positief. Het is allemaal maar tijdelijk, klinkt het.

Obama wil dat iedereen zijn boodschap echt wel goed hoort, hij zegt dat er besparingen moeten gebeuren maar niet met een hakbijl, wel met een scalpel, voorzichtig en zeker niet in de sectoren die veel arbeidsplaatsen zal elimineren.
"We moeten fiscaal besparen maar dat wil zeker niet zeggen dat we moeten besparen in jobs. We moeten juist werk maken om blijvend jobs te creeeren en zeer creatief te werk gaan."

Het enige dat de economie een beetje toe afwachten is Japan, wat zal de impact van de aardbeving zijn op de rest van de economische wereld? De Japanse Bank wil in de komende weken zeker een update geven van zijn inflatiegraad maar ze blijven positief.

08:01 Gepost door De Redactie in financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |