30-05-11

Dansen in Antwerpen

Geef toe aan je creatieve goesting en doe eens wat anders… Durf jij ook te gaan voor je eigen creatieve goesting en een opleiding te volgen volledig naar jouw smaak? Dan ben je, met of zelfs zonder voorkennis, van harte welkom in de 11 Stedelijke Academies voor beeldende kunsten, muziek, woord of dans!

Neem snel een kijkje op www.kunstdatkanikook.be en ontdek het grootste aanbod voor volwassenen en de data voor de open ateliers! Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans om 1 jaar lang gratis opleiding te volgen in de Academie van je keuze!

Musichall in shopping Antwerpen

17:03 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-11

Onze jongeren trekken de wereld in

Eén op twee Belgische jongeren is bereid om in een ander land te gaan werken. Dat blijkt uit een Europese opiniepeiling die de Europese Commissie vandaag heeft gepubliceerd.

Uit de zogenaamde Eurobarometer blijkt dat 26 procent van de Belgische jongeren bereid is om voor een lange periode naar het buitenland te vertrekken. Nog eens 24 procent wil een buitenlands verblijf van korte duur overwegen.
 
De peiling geeft aan dat de Belgische jeugd nog steeds tot de meest honkvaste van het continent behoort. In de Europese Unie blijken enkel in Italië (38 procent) en Nederland (44 procent) nog minder jongeren bereid om naar het buitenland te verhuizen voor een job.
 
In de hele Unie wil gemiddeld 53 procent van de jongeren zich om professionele redenen in een ander land vestigen. Financiële overwegingen ontmoedigen de meesten echter om de eerste stap te zetten. In de praktijk werkt slechts drie procent van de Europese werkende bevolking buiten hun thuisland. (belga/sps)

17:47 Gepost door De Redactie in cultuur, samenleving, werken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Saaie Belgen? No way.

Pascal Paepen is econoom bij Daiwa in Londen en is bekend van het economische nieuws in Vandaag van Radio 1.

I am from Belgium so I am boring. Ik ben Belg, dus ben ik saai. Met die act won een Bruggeling dinsdagavond een concours van jonge stand-upcomedians in Zuid-Londen. Er hadden zich voor die gelegenheid 15 aspirant-comedians aangemeld. Vooral Britten, maar ook een vlotte Amerikaanse en een Bosniër. En dus ook Kristof Micholt, de Vlaming die de beker mee naar huis mocht nemen. Of wij dan echt zo saai zijn? We zijn er die avond zelfs niet toe gekomen. De artiesten kregen elk maar vijf minuten om hun show op te voeren en het publiek reageerde zo enthousiast op onze landgenoot dat die maar één aspect van de doorsnee Belg in de verf heeft kunnen zetten: onze bescheidenheid. Legendarisch en volgens het gelegenheidspubliek in Londen ook hilarisch.

lees meer

Electriciteit in de lucht

Het eerste electrische vliegtuigje vloog het internationaal luchtruim in. Het legde 600 km vogelvlucht af en ging van Zwitserland naar België. Het Solar Impulse HB-SIA, een prototype 1-persoonsvliegtuigje, steeg in Payerne in Zwitserland op rond 8.40 deze morgen. Na drie uur vertraging, door hevige tegenwinden, kwam het toe in Brussel. Het heeft een vleugelwijdte zo groot als een Boeing 777. Het bewees zijn kunsten reeds in 2009 in Zwitserland. Vorig jaar vloog het 26 uur aan een stuk om te bewijzen dat de zonnecellen 's nachts de energie gebruiken die ze tijdens de dag hadden opgeslagen. Er zijn 12.000 cellen aanwezig op de vleugels.

De piloot Andre Borschberg en de avonturier Bertrand Piccard zouden zo uit een stripverhaal kunnen stappen. Ze vlogen over Frankrijk, Luxemburg tot in België om het verkeer in het luchtruimnet te omzeilen. Hun doel is om in 2012 rond de wereld te vliegen.

1380046w620.JPG

 

08-05-11

Een studentikoze goede daad

Wat startte als een studentenproject groeide uit tot een handige gids voor expats. De Expat guidebook Dubai is bijna een bestseller in de Golfstaat. Shaikha Al Qasimi en Fatima Al Shaibani werkten aan deze gids als schoolproject voor hun eindwerk PR en Advertising van de Zayed University. Ze organiseerden een campagne om info te vergaren in verschillende expatsorganisaties. Ze deden een gericht en diepgaand onderzoek voor ze het werk afrondden en kwamen met een goed ge balanceerd werk voor de dag.

lees meer

14:33 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociaal verantwoord ondernemen

Op 6 mei deed MTV Network wereldwijd een dagje sociaal teamwork. Zo vlogen heel het kantoorpersoneel de wereld in om eens te gaan werken bij een NGO. Werk doen wat ze niet gewoon zijn, zich belangeloos inzetten voor de andere, hun steentje bijdragen bij de samenleving. Dat is bij MTV-Nickelodeon Argentina goed geslaagd en de goednieuwskrant werd uitgenodigd om dit alles van dichtbij te mogen meemaken.
Op het eiland van de NGO van de Belg Peter De Bruyne in Argentinie, Tigre, kwam de boot van MTV toe rond 9 u. Er zaten 80 mensen aan boord, zij hadden alles bij: van hamburgers tot blusapparaat. De bedoeling was dat ze het schooltje dat dienst doet als cultureel centrum voor de opvang van de kinderen van de rivier Caraguata, een likje verf zouden geven en de toiletten zouden opfleuren.

lees meer

07-05-11

De juiste krant gelezen vandaag?

Funny Pictures

Hebt u vandaag reeds de juiste krant gelezen? Nee? Blader er dan vlug naartoe, in de GNK vind je alles wat jou dag goed maakt.