30-04-11

Goed nieuws

Funny Pictures

Dat is kwaliteit naast kwaliteit, zeg nu zelf.

27-04-11

Vis noch vlees

De Frietsector van België wil dat de frietjes garnaalvissers,garnalen,grijze garnalen,de belgische vissers,tong,schol,kabeljauwBelgisch erfgoed worden. Dat is mooi en een echte puntzak uit een Belgische frituur is echt wel lekker. Maar wat denkt u dan over de garnaalvissers. Zij die vissen langs het Noordzeestrand met de stevige brabander en de mandjes aan hun zij. De grijze garnaal is ook enig en de garnaalkroketjes in de Belgische keuken is zeker een plaats waard op ons culinair erfgoed.

De prijs van de garnalen is vorig jaar gedaald met 9.4%, wat wel degelijk goed nieuws is. Dit gebeurde door een goede vangst bij de Belgische vissers, een toename van 37.9%. Aan de top van de gevangen vis door Belgische vissers stond de laatste 20 jaar enkel de tong en de schol, respectievelijk 3.400 ton en 3.800 ton. De garnaalvangst nam vorig jaar toe met 600 ton, zodat het bij de top 10 komt te staan.

Wat voor de redactie van deze krant ook goed nieuws is, is dat de kabeljauw duurder wordt en zelfs vervijfvoudigd is, sinds de eeuwwisseling. Van vis voor de armen, heeft hij nu een plaats gekregen in de dure exclusieve restaurant. De vrijdagsevis die ik in mijn jeugd tegen heug en meug at, is nu geen spek meer voor mijn bek, mijn wraak is zoet....

lees meer over de frietjes

26-04-11

De GNK in het straatbeeld

Funny Pictures

Je goednieuwskrant ligt voor je klaar, elke morgen, met positieve berichten.

Je ziet onze publiciteit zelfs in het straatbeeld, we zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap.

21:11 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stijn's in space

De Groene jongens arriveerden in Space.

19:49 Gepost door De Redactie in actualiteit, milieu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-11

De economische wereld

Het eerste trimester van het jaar wordt economisch onder de loep genomen. De start is altijd belangrijk, het geeft moed om verder te gaan. De data van de Verenigde Staten en van Engeland, geven lichte verschijnselen van optimisme. Hun parameter is de barometer van de geindustrialiseerde landen. De grondstoffen zijn dan wel wat minder, economische gezien, toch is het Bruto Nationaal Product van de USA en Engeland licht stijgend. De grondstofprijzen stegen en bereiken hoge limieten, maar zelfs Ben Bernanke van de Federale Reserve in de Verenigde Staten, zegt dat dat maar tijdelijk zal zijn. Deze prijsstijging is belangrijk voor de groei van de geindustrialiseerde landen die grondstoffen moeten invoeren en betalen, en hun prijzen van de afgewerkte producten aan deze grondstofprijs koppelen.

Er is nog steeds een hoog werkloosheidscijfer in de Verenigde Staten, maar Obama wil en blijft er aan werken. Experten zeggen dat het een tijdelijk fenomeen is dat bijna op zijn laatste is. Het tij gaat keren, dat geloven verschillende economisten, waaronder JP Morgan en de Standard&Poors.

Er wordt positief uitgekeken naar de speech van Bernanke op  27 april.

"Communicatie is belangrijk voor de Federale Reserve van de Verenigde Staten," zegt Komileva, economist,"de FED, zeker in tijden zoals deze, moet de wereld moed in spreken. Het is belangrijk dat Bernanke anticipeert op de economie en de speculanten de pas afsnijdt."

 

De economisten zijn zeker dat de FED een gebalanseerde balans zal voorleggen in juni. En dan kijkt men naar de Bank van Engeland. Ook zij leven met de druk van de FED van de USA. Zij zien de inflatie terug de kop opsteken, en toch zijn ze positief. Het is allemaal maar tijdelijk, klinkt het.

Obama wil dat iedereen zijn boodschap echt wel goed hoort, hij zegt dat er besparingen moeten gebeuren maar niet met een hakbijl, wel met een scalpel, voorzichtig en zeker niet in de sectoren die veel arbeidsplaatsen zal elimineren.
"We moeten fiscaal besparen maar dat wil zeker niet zeggen dat we moeten besparen in jobs. We moeten juist werk maken om blijvend jobs te creeeren en zeer creatief te werk gaan."

Het enige dat de economie een beetje toe afwachten is Japan, wat zal de impact van de aardbeving zijn op de rest van de economische wereld? De Japanse Bank wil in de komende weken zeker een update geven van zijn inflatiegraad maar ze blijven positief.

08:01 Gepost door De Redactie in financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-11

Zon Zee en Goednieuws

 Ik heb zo een gevoel dat ik schrijf voor dovemansogen. Iedereen zit dit weekeinde zeker in de tuin, op een terrasje of aan het zeetje. Wie een laptop heeft, leest misschien vlug vlug zijn mail om daarna weer heerlijk de ogen te sluiten en naar het zonnetje te kijken.
Toch doen we verder, ook al omdat hier de herfstige kilte om ons heen trekt. Het doet de redactie wel deugd dit fijne artikel te lezen:

lees meer

18:03 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-11

Saaie Belgen? No way.

Pascal Paepen is econoom bij Daiwa in Londen en is bekend van het economische nieuws in Vandaag van Radio 1.

I am from Belgium so I am boring. Ik ben Belg, dus ben ik saai. Met die act won een Bruggeling dinsdagavond een concours van jonge stand-upcomedians in Zuid-Londen. Er hadden zich voor die gelegenheid 15 aspirant-comedians aangemeld. Vooral Britten, maar ook een vlotte Amerikaanse en een Bosniër. En dus ook Kristof Micholt, de Vlaming die de beker mee naar huis mocht nemen. Of wij dan echt zo saai zijn? We zijn er die avond zelfs niet toe gekomen. De artiesten kregen elk maar vijf minuten om hun show op te voeren en het publiek reageerde zo enthousiast op onze landgenoot dat die maar één aspect van de doorsnee Belg in de verf heeft kunnen zetten: onze bescheidenheid. Legendarisch en volgens het gelegenheidspubliek in Londen ook hilarisch.

lees meer

15:03 Gepost door De Redactie in belgische politiek, financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |