30-03-11

Move it

Goednieuwskrant heeft een

nieuwe stek,

zo....

Move it!


13:57 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cuba vs USA

De voormalige president van de USA Jimmy Carter is donderdag op visite geweest bij de Cubaanse leider, Raul Castro. Het was een privé bezoek, zei Carter, maar hij gaf wel toe dat hij met Raul Castro een onderhoud had gehad, dit om de relatie tussen beide landen te verbeteren.
Het is zijn tweede trip naar het communistische eiland van de Caraiben na zijn historisch bezoek in 2002. "ik hoop dat we kunnen bijdragen tot een betere relatie tussen beider landen," zei Carter. De Amerikaanse pers vroeg of hij ook gesproken had over Gross, een Noord-Amerikaanse burger die in de gevangenis zit in Cuba. De 61 jarige Gross werd deze maand tot 15 jaar veroordeeld omdat hij illegaal internettoegang verschafte aan bepaalde groepen, incluis aan een Cubaanse Joodse groepering. Maar Carter zei dat er algemeen werd gesproken en niet specifiek over deze zaak.

lees meer

29-03-11

Goed nieuws lijkt soms anders

 De laatste weken horen we verschillende versies over de Nucleaire electriciteitscentral van Japan. We krijgen de versie van wetenschappers, experten uit verschillende landen en de versie van de Japanse regering. De natuurlijke en massiefdestructieve coctail van de aardbeving en de tsunami, grootste ooit van de Japanse geschiedenis, zorgde voor een soteigai, oftewel een reactie verheven boven alle mogelijke veronderstellingen.

De president van Tokyo Electric, Masataka Shimizu, verontschuldigde zich reeds herhaalde malen voor de Japanse bevolking, voor de crisis die zij niet kunnen stoppen. "De combinatie van deze natuurramp hadden we nooit verwacht.".

lees meer

Tandje bijsteken

Als u onlangs een tand verloren hebt, denkt u er wellicht aan hem te vervangen. In dit geval worden tegenwoordig meestal tandimplantaten aanbevolen. Het uiteindelijke resultaat is een tand die eruitziet als een natuurlijke tand. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Welke stappen leiden uiteindelijk tot het plaatsen van een implantaat?

lees meer

16:26 Gepost door De Redactie in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwonderzoek

Een jaar geleden hebben we de resultaten van een systematische en grondige denkoefening over de toekomst van het landbouwonderzoek in Vlaanderen bekendgemaakt. ILVO2020 tracht een beeld te geven van de uitdagingen die onze onderzoekers en andere stakeholders op de landbouwsector af zien komen binnen tien tot vijftien jaar. Daarbij werden negen onderzoeksdomeinen afgebakend, zoals duurzame plantaardige productie, landbouw in een wijzigend klimaat, dynamisch landelijk gebied en competitieve landbouwsystemen. Bij het uitschrijven van die visie hebben wij rekening gehouden met drie soorten landbouw: beheerlandbouw, nichelandbouw en grootschalige landbouw.

lees meer

28-03-11

Toerisme in Brussel

Mini-Europe, het themapark op de Brusselse Heizel waar bezoekers miniatuurversies van Europese monumenten kunnen bezichtigen, verwacht in 2011 20 procent meer bezoekers te verwelkomen. De stijging is vooral te danken aan nieuwe contracten met Indiase touroperators, zegt Thierry Meeus, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europe.

lees meer

20:08 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goal zonder rook

De president van FC Barcelona, Sandro Rosell, wil de campagne tegen het roken meer vuur inblazen. Hij vraagt aan zijn leden om niet meer te roken in het stadion: "Camp Nou, sense fum" klinkt het in het Catalaans: het stadion "Camp Nou, zonder rook" is dat in het nederlands. "Nu we een privé bedrijf zijn, kunnen we dit verbieden, dat is de volgende stap als de raad van bestuur van het stadion, de firma Camp Nou, mijn voorstel goedkeurt," zegt Sandro. "Steeds meer groeit er een bewust zijn onder de rokers en niet-rokers,"voegt hij eraan toe, "de rokers vragen nu toelating om te roken aan hun omgeving. De mensen zijn meer bewust van de schade die het roken kan aanrichten."

lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende