15-03-11

Gelijk aan de meet

 Men is er in Engeland in geslaagd om een grote stap te zetten in het wegwerken van ongelijkheid in de sportwereld, wat betreft homoseksualiteit. De grote eventen en de belangrijkste sport liga's hebben hun handtekening gezet onder een campagne van de regering. De nationale organisaties van de voetbal, tennis, cricket, rubgy en het Olympische commité gingen akkoord om samen actie te ondernemen. Het charter wil een omgeving schapen waar holibi's welkom zijn en als sportmensen worden bekeken. Activisten zijn blij met deze sportieve zet, het was lang een steen der ergernis dat het Engelse sportbastion vasthield aan de homofobie. Het document heeft 4 belangrijke stellingen: iedereen mag meespelen, sport gaat over fairplay, gelijkheid, respect en waardigheid. "De FA (Football Association) heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de voetbal vriendelijk en open te stellen voor iedereen." zegt Alex Horne, secretaris generaal van FA.

"Op lange termijn zullen we blijven werken aan een betere opvang en het wegwerken van ongelijkheid op gebied van overtuiging of sexuele geaardheid."

In het voetbal is er nog geen outing, maar in andere sporten in Engeland komen mensen voor hun geaardheid uit, zoals Steven Davies, de cricketer en de Rugbyspeler Gareth Thomas, die twee jaar geleden zich geout heeft.

"Sport gaat over wat je kan, niet wat je bent," zei de minister van sport Ms Featherstone. "Er is nog te veel discriminatie op de sportvelden en de tribunes, er moet dringend werk van gemaakt worden."

11:40 Gepost door De Redactie in samenleving, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.