11-03-11

Bureau-pc's dinosaurussen?

Velen onder ons kennen nog de jaren zonder internet of pc. Toch is de tijd aangebroken dat de personal computer op het bureau vervangen wordt door een handig meeneem dingetje en de mastadonten tot de ijstijd van de technologische era gerekend worden. De laptop, notebook, netbook, iPad en andere hebbedingetjes winnen meer en meer aan marktaandeel. Tegenwoordig stap je met heel je kantoor onder je arm op de tram, bus of trein. Mobiliteit in de technologie is geen techsnufje meer, het is bijna een recht geworden.

Plaatsgebrek en mobiliteitvrijheid zijn de drijfveren van deze evolutie. Toch heeft een deskpc nog zijn troeven, de grootte van het scherm bijvoorbeeld en duurzaamheid, alleen nog maar qua batterijen. Ook is de snelheid van de evolutie verlegt naar deze mobiele dingetjes en blijft de bureau-pc een tijdje langer up to date. De lancering van de iPad is nog maar juist achter de rug en de iPad 2de generatie wordt vandaag al voorgesteld in de Verenigde Staten.

Vandaar dat we termen zoals bug's in de computertaal tegenkomen. De buropc's worden misschien aanzien als dinosaurussen, de mobiele internet apparaatjes zijn dan weer de insecten, ze planten zich ongeremd voort en elke maand zijn we bijna twee of drie generaties verder.

17:44 Gepost door De Redactie in IT, technologie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.