09-03-11

Fiscus is lief voor u

Een paar jaar geleden werd de belastingsaangifte voor gepensioneerden vaak ingevuld door de bank van deze mensen. Deze service was gratis en werd door banken zoals Argenta en Record graag gedaan voor hun klanten. De laatste jaren veranderde dit, zoals zoveel en vroeg men een vergoeding voor dit werk. Nu lost de fiscus het op, gratis en voor niets, toch lief, niet?


Dit jaar zullen 724.156 gezinnen geen belastingaangifte moeten invullen. De fiscus doet dat voor hen, zo schrijven de Coreliokranten op basis van welingelichte bronnen. De maatregel mikt vooral op gepensioneerden en werklozen.
 
In totaal zouden dit jaar 6,8 miljoen gezinnen een belastingaangifte moeten indienen. Bijna 11 procent van hen ontsnapt dus aan die verplichting. Die gezinnen krijgen dit jaar een vooraf ingevulde vereenvoudigde aangifte en de bijbehorende afrekening in de bus.
 
Ze moeten de fiscus alleen nog maar zeggen of ze al dan niet akkoord gaan met de rekening die hen wordt gepresenteerd. Vorig jaar werd het systeem al getest bij 5.000 belastingplichtigen. (belga/adv)

De commentaren zijn gesloten.