05-03-11

Carnavalliedjes 2011

Voor alle zekerheid: de redactie haat carnaval, maar...we zetten onze eige mening even opzij, dat moet je als goede journalist kunnen.


De carnavalshits van 2011, voor de carnavalsdagen van 5 t/m 8 maart, vooral gezongen onder de grote rivieren, zijn inmiddels bekend gemaakt. Meer over "Hollandse carnavalsnummers", zoals het legendarische "Willempie" van André van Duin, "Mien waar is mijn feestneus" van Toon Hermans, het LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, après-ski hits die het goed doen tijdens de carnavalsdagen, Arie Ribbens, De Deurzakkers en andere curiosa zoals Gré Parelmoer, Danny Panadero en Bennie Solo.

Om te beginnen meer over het "Hollandse" carnavalslied, waar vooral André van Duin al jarenlang een meester in is, van Willempie (1977) tot Ome Cor heb een drilboor (2010). In 2009 bracht hij nog weer een redelijke klassieker uit: balletjes van de Koningin, die momenteel nog weer flink door Coen & Sander gepromoot wordt. In de Coen en Sandershow van 18 februari 2011 was er nog contact met André van Duin. In dat gesprek gaf hij aan dat er dit jaar i.v.m. al zijn andere drukke werkzaamheden geen carnavalssingle van hem verschijnt.

lees meer


De commentaren zijn gesloten.