04-03-11

Beleggen in rommelige tijden

Particuliere beleggers in Nederland blijven optimistisch, ondanks de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De gevolgen daarvan op onder meer de olieprijs lijkt ze nauwelijks te deren. Dat valt vrijdag op te maken uit de ING Beleggersbarometer.

De barometer zakte, na een forse sprong omhoog in januari tot 139 punten, afgelopen maand slechts licht terug tot 137 punten. ,,Een erg hoog niveau'', zo concludeerde Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. ,,Ik ben het er dit keer ook niet mee eens. De olieprijs gaat echt invloed hebben. Op zowel de economische groei als de marges van bedrijven'', zo voegde hij toe.

Hij verklaart de stand van de barometer onder meer door beleggers die eerder de boot hebben gemist. ,,De meeste mensen gingen positief het jaar in. Beleggers die de boot hebben gemist willen nu instappen.'' Homan denkt dat de barometer in maart ,,substantieel'' zal zakken. ,,Tien punten minder zal me niks verbazen.''

Beleggersvertrouwen

Beleggers verwachten over drie maanden een stand van de AEX-index van 384 punten. Op dit moment noteert de Amsterdamse hoofdindex rond de 367 punten. In november 2010 voorspelden de beleggers dat de stand van de AEX in februari uit zou komen op 354 punten. In werkelijkheid was dat 365 punten op 23 februari.

ING peilt sinds november 2002 maandelijks het beleggersvertrouwen. Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Insites, vindt plaats onder circa 400 Nederlandse particuliere beleggers.

bron: Detelegraaf.nl

10:56 Gepost door De Redactie in besparen, financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.