03-03-11

Bos voor natuurpunt

 

OCMW Mechelen en Natuurpunt hebben een van de belangrijkste samenwerkingsovereenkomsten rond stadsbosontwikkeling en -beheer ooit in Vlaanderen getekend. Maar liefst 280 hectare bosgrond verspreid over Mechelen en de buurgemeenten worden in beheer gegeven.

Het OCMW ziet het beheer van de bossen niet als haar kerntaak. Natuurpunt zal dat beheer daarom overnemen, onder meer via sociale tewerkstelling.
 
Toegankelijk
De groengebieden zullen ook toegankelijker worden gemaakt voor het publiek met een recreatief en educatief wandelpadennet. Momenteel staan er aan de stukken bos vaak nog bordjes "verboden toegang" of zijn ze slecht toegankelijk.
 
Groene gordel om Mechelen
Samen zullen het OCMW en Natuurpunt ook trachten de boskernen uit te breiden en met elkaar te verbinden om zo een groene gordel te creëren rondom Mechelen. Zo worden er aan de Gasthuisbossen in Sint-Katelijne-Waver duizenden bomen aangeplant.
 
Andere grotere boscomplexen die in beheer worden gegeven zijn de Steentjesbossen en Weysetter in Kampenhout, de Brede Zeyp in Koningshooikt en de Peultenbossen in Bonheiden. Natuurpunt heeft momenteel 18.200 hectare in beheer. (belga/edp)

20:28 Gepost door De Redactie in milieu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.