26-02-11

VW blijft een 'volkse wagen'

Volkswagen, de grootste Europese autobouwer, is van plan om de komende zes tot acht jaar wereldwijd 50.000 jobs te creëren. In Duitsland zal het aantal arbeidsplaatsen op middellange termijn stijgen met 5.000 tot 6.000. Dat zei VW-baas Martin Winterkorn in een interview op de Duitse televisie. "Alle Duitse locaties van het VW-concern zullen profiteren van die 5.000 tot 6.000 jobs."
 
De 'boom' waaruit VW zijn voordeel haalt, zou ook dit jaar aanhouden. China blijft de belangrijkste groeimarkt, aldus Winterkorn. Ook in Brazilië, de VS, Oost-Europa en Rusland zal de verkoop voort stijgen. (dpa/eb)

De Duitse autogroep Volkswagen heeft een recordjaar achter de rug en presteerde een pak beter dan verwacht. Met 7,1 miljard euro in 2010, was de operationele winst nog nooit zo hoog. Een jaar eerder kwam de operationele winst meer dan driemaal lager uit op 1,9 miljard euro. Het moederbedrijf van onder meer Volkswagen, Audi, Skoda en Seat maakte vandaag de resultaten bekend.
 
De nettowinst komt uit op 6,84 miljard euro tegenover 960 miljoen euro een jaar eerder. Analisten gepeild door Bloomberg gingen uit van 4,96 miljard euro winst. De omzet steeg 20,6 procent tot 126,8 miljard euro. Het autoconcern bracht 7,14 miljoen wagens aan de man.
 
Voor 2011 verwacht de Volkswagen groep meer operationele winst en omzet. De volatiliteit van intrestvoeten, wisselkoersen en grondstoffenprijzen zal het positieve volume-effect wel verzwakken. (belga/adv)

14:05 Gepost door De Redactie in financieel, werken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.