22-02-11

Vlaamse film bekroond

Op het Internationaal Filmfestival van Berlijn heeft de Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes" van Sahim Omar Kalifade de Prijs van de Internationale Jury gewonnen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De film werd er vertoond in het Generation Kplus-programma. De prijs is 2.500 euro waard.

"Land of the Heroes" toont hoe drie Iraakse kinderen de tijd doden terwijl ze wachten op de aanvang van de kinderprogramma's op televisie. Hun moeders zijn druk bezig met het schoonmaken van wapens en munitie die de kinderen op de nabijgelegen slagvelden hebben gevonden.
Volgens de jury creëert de film "door verrassende wendingen en sterke beelden een compact en spannend verhaal over de absurditeit van een maatschappij waar geweld en verdrukking domineren".
"Land of the Heroes" is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor productiemaatschappij A Team productions. De belangrijkste rollen zijn voor Ahmed Nisret, Zana Gandi, Adla Bapir, Naima Abdo, Faryal Bozan en Noor Sami.
Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaamse kortfilm een prijs wint op de Berlinale. Vorig jaar won Nathalie Teirlinck met "Venus vs. Me" de Prijs voor Beste Europese Korte Film. (Belga / LEE)

Ook in de nevencompetities werden prijzen uitgereikt. Het Belgische "Rundskop" van Michäel R. Roskam met Matthias Schoenaerts, en het Belgisch-Nederlandse "The devil's double" waren geselecteerd voor de prestigieuze Panorama Publieksprijs, maar vielen echter niet in de prijzen. (anp/belga/kve)

Het Iraanse familiedrama 'Nader and Simin: a separation' heeft op het internationale filmfestival van Berlijn een Gouden Beer gewonnen. De film van regisseur Asghar Farhadi was voorafgaand aan de 61e editie van het evenement al de favoriet. De Belgische film 'Rundskop' kon in de nevencompetitie ondanks de lovende kritieken geen prijs in de wacht slepen.

lees meer

11:15 Gepost door De Redactie in actualiteit, cultuur | Permalink | Commentaren (0) | Tags: filmfestival berlijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.