22-02-11

Fruitig fruit

Iets meer dan de helft van de Vlaamse scholen nam vorig schooljaar deel aan de schoolfruitactie 'Tutti Frutti'. Bijna negen op de tien deelnemende scholen zijn erg tevreden over de actie en 98 procent doet dit jaar opnieuw mee. Dat blijkt uit een evaluatie in opdracht van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).

2-fruitbouquet (2).JPGHet fruitproject loopt in heel Vlaanderen voor het basisonderwijs en het secundair onderwijs en beoogt een toename van de fruitconsumptie bij jongeren door hen wekelijks fruit aan te reiken op school.

Van elke week...

De kinderen en jongeren die deelnemen aan het fruitproject eten elke week een stuk fruit en/of groente op school. De scholen kunnen kiezen voor gangbare of biologische teelt. Zo eten de kinderen in ieder geval één keer per week fruit en leren zij verschillende soorten kennen. Dat maakt hen vertrouwd met nieuwe smaken en werkt bevorderlijk voor het eten van de eerder onbekende vruchten. Door fruit te eten in groep ervaren de kinderen bovendien dat fruit eten oké is.

... naar dagelijks!

Dit aanbod is slechts een start om de jeugd te stimuleren om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Daarom gaat het project verder. Op deze website vindt u informatie over een gezond voedingspatroon en leuke ideeën voor activiteiten rond gezonde voeding.

14:39 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.