19-02-11

Zot van A

Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 (AEYC) gaat in samenwerking met communicatiebureau Generatie A een spel opstarten die de hele stad overspant. Dat meldt het jongerenpersagentschap StampMedia vrijdag. Volgens het communicatiebureau gaat het om een wereldprimeur. De precieze startdatum van het spel is nog niet bekend.


'We delen de stad op in regio's', legt Yannick De Pauw van AEYC uit. 'Jongeren kunnen met hun kaart inchecken op onze evenementen. Ook als ze op onze website iets posten krijgen ze een punt. Als je op een plaats de meeste punten hebt, word je virtueel eigenaar. De jongere die op 20 november eigenaar is van heel Antwerpen wint een grote prijs.'

Antwerpen is een fantastische plek voor kinderen en jongeren om op te groeien, te wonen, te  studeren, te werken, te spelen, kortom, te zijn. Daarom bekroonde de Europese jongerenraad onze stad , na Turijn en Rotterdam, als de derde Jongerenhoofdstad van Europa.

Antwerpen is Europese Jongerenhoofdstad 2011.

De stad en haar jongeren zijn apetrots op deze bekroning en zullen dat samen laten zien aan een ieder die het wil. En wel zo:

 

Generatie A

Het allereerste jongerencommunicatiebureau, bedenkt te gekke campagnes, ontwerpt de zotste affiches en beelden, facebookt en twittert erop los, kortom laat alle jongeren van Antwerpen en ver daarbuiten weten waar het tijdens 2011 om draait.


Deze jonge ambitieuze én getalenteerde communicatiemakers zijn te vinden in het hoofdkwartier van Europese Jongerenhoofdstad 2011: Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen.


Alle jongeren die graag met hen mee doen, ontwerpen, schrijven, de straat op trekken en het uitschreeuwen zijn meer dan welkom. Ervaring is niet nodig, goesting graag! Laat het ons weten op www.generatiea.be

 

Meer dan 150 feestjes, grote evenementen en creatieve projecten

Tijdens 2011 organiseert AEYC2011, samen met meer dan 100 partners, allerlei activiteiten voor en door jongeren.

In 2011 zullen kinderen en jongeren kunnen genieten van meer dan 150 feestjes, grote evenementen en creatieve projecten verspreid over heel de stad en haar districten. Iedereen: groot en klein, kleine groepen, grote groepen, organisaties, stadsdiensten,… Iedereen dus, engageert zich om in 2011 kinderen en jongeren op de voorgrond te zetten en hen de aandacht en ruimte te geven die ze nodig hebben.

Stadsdiensten bedenken nieuwe maatregelen op maat en vraag van jongeren, bestaande events en feesten krijgen een splinternieuwe jongerentoets, jongeren werken mee achter de schermen EN er ontstaan uiteraard nieuwe plekken en evenementen.

Alle info en nog veel meer zijn te vinden in ons programma.

 

AEYC2011 door jongeren

Alles wat AEYC2011 bedenkt, maakt en doet, gebeurt in samenspraak met jongeren. Onze jongerenadviseurs weten immers zelf het best wat jongeren willen. Zij geven het team van AEYC2011 en haar partners advies bij al hun dromen en plannen.  Vanaf de eerste brainstorm tot het opzetten van de podia, het tappen van de drankjes, het wegwijs maken van de bezoekers, tot het afbreken en naar huis gaan.

Jongeren doen mee!

 

Wat je zelf doet, doe je beter!

De stad ondersteunt alle jongeren met goesting en ambitie om zelf een project op poten te zetten alleen, of samen met vrienden.

Alle info hier of in ons hoofdkwartier.

 

Hoofdkwartier AEYC2011

Kavka
Oudaan 14
2000 Antwerpen

De commentaren zijn gesloten.