18-02-11

Edel metalen

De prijs van het zilver en goud vlogen sinds vrijdag de hoogte in. Het zilver staat nu op zijn hoogste niveau sinds 30 jaar. Het goud neemt de 1400 in het vizier. Het is vooral de onzekerheid van het Midden Oosten dat deze edel metalen de hoogte invoert.


Voor beleggers in goud en zilver zijn het spannende tijden, zij kopen en verkopen als nooit tevoren. Een goud belegger is normaal een zeer rustige belegger. Hij koopt in en laat het goedje gedijen voor slechtere tijden. De laatste maanden is dat zeker niet meer waar. Er wordt gekocht en verkocht op de goudbeurs met een snelheid die we normaal gewend zijn op de aandelenbeurs.

Het kopen van futures goud en goud op papier heeft vrijdag morgen terug wat rust gevonden. Maar maandag zijn ze er terug begonnen met verhandelen in high speed. Nieuwe beleggers worden door de stijging van goud en zilver naar deze markt getrokken. Men kon in goud in 1 week, 50 $ winnen. Deze speculatie is nieuw in goud-beleggingen. Ook kreeg de goudhandel er een deel mensen bij die een veilige haven zochten toen de rellen in het Midden Oosten en de Golfstaten begon.

Langs de andere kant hebben de chinese munt-autoriteiten de bankreserves opgetrokken. Dit heeft niet dadelijk een vertaling gegeven naar de edelmetalenmarkt, wel naar de grondstofprijzen. Bij dit alles bleef de dollar rustig zijn gang gaan. Hij werd niet bewogen door het rapport van de oorlogschepen in de Suez en door de rellen in de Arabische wereld, zelfs niet door de prijsstijging van de ruwe olie. Toch spookt het inflatiegerucht in de muntenmarkt en kijken vele beleggers uit naar de metaalmarkt, zoals zilver, platina en goud.

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.