07-02-11

Vreemd gaan

De uitvoer in Belgie steeg vorig jaar. Zowel Wallonie als Vlaanderen voerden meer uit in 2010 dan het jaar ervoor. Bij Wallonie zou het gaan over 20% en in Vlaanderen over 22%. In Wallonie was het vooral de farmaceutische industrie die aan de kar trok. Volgens AWEX, de Waalse uitvoerdiplomatie, zou vooral de export buiten Europa een forse sprong gemaakt hebben. "Daar ligt ons potentieel," zegt de voorzitter van AWEX, Phillipe Suinen.

De cijfers van FIT, Flanders Investment & Trade, de Vlaamse tegenhanger van AWEX, heeft nog geen informatie vrijgegeven over de gedetaileerde cijfers van Vlaanderen.

Als u zin hebt om ook vreemd te gaan, zijn deze twee organisaties een hulp in het buitenland. Een kijkje op de pagina van FIT, geeft u al dadelijk een ruggesteun in het anders dan anders zakendoen.

De Exportmeter is een mini-audit die u een helikopterperspectief biedt van de exportcapaciteiten van uw bedrijf.

Dit instrument screent uw bedrijf op eventuele lacunes en het onderzoekt snel, efficiënt en vertrouwelijk in hoeverre u uw exportstrategie nog kan verbeteren.

leer meer

19:35 Gepost door De Redactie in belgische politiek, financieel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.