26-01-11

Belgie draait goed

België heeft vorig jaar weer fors meer buitenlandse rechtstreekse investeringen aangetrokken. België haalde voor 50,5 miljard dollar (38 miljard euro) dergelijke investeringen binnen, de helft meer dan de 33,8 miljard dollar in 2009, zo blijkt uit voorlopige cijfers die de Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling (Unctad) vandaag publiceerde.


Een kanttekening: in 2008 bedroegen de buitenlandse rechtstreekse investeringen in België nog 110 miljard dollar. België was vorig jaar in ieder geval een van de beste leerlingen van de Europese Unie, waar de buitenlandse rechtstreekse investeringen met 20 procent daalden. De buitenlandse rechtstreekse investeringen hebben vooral betrekking op het oprichten van filialen in het buitenland en op fusies en overnames.
 
Wereldwijd was de stroom van buitenlandse rechtstreekse investeringen richting de ontwikkelingslanden in 2010 voor het eerst groter dan de hoeveelheid dergelijke investeringen in de rijke landen, aldus Unctad. De rijke landen, waar de economische heropleving traag verloopt, kregen bijna 7 procent minder buitenlandse rechtstreekse investeringen dan in 2009, ondanks een forse toename in de Verenigde Staten.
 
De buitenlandse rechtstreekse investeringen bedroegen in 2010 1.122 miljard dollar, 0,7 procent meer dan in 2009. Dat is nog steeds een kwart minder dan voor de economische crisis. (belga/adv)

demorgen.be

belgische vlag met leeuw.gif

12:21 Gepost door De Redactie in belgische politiek, financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.