21-01-11

Masteropleidingen

Tegenwoordig studeren studenten langer dan vroeger, niet omdat ze er meer jaren over doen voor ze hun titel behalen, wel omdat ze blijven voortstuderen omdat het moeilijk is op de arbeidsmarkt. Een masterdiploma is geen rariteit meer, er eentje vinden dat je ligt, is nog wat moeilijk. Om de zoektocht te vergemakkelijken heeft Master And More een beurs georganiseerd in Munsterland, Duitsland.


Zij presenteerde op de beurs 700 Europese opleidingen in de tweede graad van het hoger onderwijs. Bachelorstudenten konden er bovendien meer ontdekken over de makkelijke toelating tot een- of tweejarige internationale masterstudies. Met een internationaal masterdiploma op zak is het zoeken naar werk iets makkelijker. Wel moet deze kans nuttig en betaalbaar blijven. Om al deze opleidingen samen te brengen, hebben ze in Duitsland dus een beurs georganiseerd, die zeker als voorbeeld kan gelden voor andere Europese landen. Het bedrijfsleven en de scholen stonden er de studenten te woord. Er was informatie over het startsalaris, werken en studeren en de ranking van de scholen op de arbeidsmarkt. Ook banken vonden er hun weg om de financierignsmogelijkheden bij te lichten.

Er waren enorm veel landen vertegenwoordigd. Zij presenteerden voordrachten en stelden hun scholen voor, niet alleen de universiteiten. De vakgebieden varieerden van Economie&Managment, mediawetenschappen, natuurwetenschappen tot taal&cultuurwetenschappen. Er stonden Duitse, Nederlandse en vooral Belgische onderwijsinstellingen, iets minder was ook Oostenrijk, Zwistersland, Groot- Brittannië en Ierland vertegenwoordigd.

  Meer informatie over MASTER AND MORE staat op www.master-and-more.de.


09:46 Gepost door De Redactie in werken, wetenschap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.