27-01-11

Vang de tijd

Lijkt het je ook alsof elk jaar sneller voorbijgaat dan het jaar ervoor? Je bent niet alleen, maar je kan er iets aan doen. Onderzoek wijst immers uit dat je perceptie van het tijdsverloop vertraagt als je iets doet wat je nog nooit eerder deed. Herhaalde handelingen leiden dan weer tot het gevoel dat de tijd sneller gaat.

Tijdswaarneming manipuleren
Matt Danzico, BBC-reporter, besloot dit jaar te onderzoeken hoe nieuwe ervaringen zijn beleving van het tijdsverloop beïnvloeden. Waarom? Omdat hij gelooft dat we onze tijdswaarneming kunnen manipuleren, vanuit de vraag "waarom zijn we nog slachtoffer van ons gevoel van tijd?".

The Time Hack
Danzico doopte zijn project The Time Hack en begon er op 1 januari aan. Hij wil een jaar lang zijn tijdsbesef 'hacken'. Wat hij zoal probeerde? Het alfabet reciteren in een drukke straat, zijn kleren achterstevoren aantrekken, rijden op een mechanische stier, midden op een weg gaan liggen, kijken hoe verf droogt, een chilipeper eten en swahili leren. Je kan zijn vorderingen en zijn tijdservaring hier volgen. (lb)

21:30 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.