19-01-11

Kunst in Casteelse poort

Twee kunstenaressen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Jolanda Verstegen met schilderijen en Lieuwke Loth met beelden. De opening van de expositie is op zondag 16 januari om 16.00 uur en de expositie blijft staan t/m 20 februari 2011.
 
Jolanda Verstegen uit Arnhem studeerde mode aan de kunstacademie in Den Bosch, sinds 1987 exposeert zij met regelmaat in binnen- en buitenland. Na haar opleiding is zij begonnen met zijdeschilderen om haar (stof)ontwerpen tastbaar te maken. Zijde heeft daarbij haar duidelijke voorkeur. De laatste jaren komen er echter steeds meer materialen en technieken bij. Haar werk omvat tegenwoordig stoffen, schilderijen en objecten, vaak
gecombineerd met borduurwerk. De nieuwste serie vrij werk bestaat uit 'aaibare' schilderijen: acrylverf op
doek waar tactiel materiaal zoals kunstbont, haren, vezels, of katoen in zijn verwerkt. Deze materialen nodigen
direct uit om even aan het werk te voelen (maar de bezoeker wordt geacht dat toch niet te doen…).
 
De Nijmeegse Lieuwke Loth is een generatie jonger, zij studeerde in 2001 af aan de kunstacademie in Den Haag. Net als Verstegen richtte zij zich op textiel, dessinontwerpen en schilderen, maar na haar academietijd heeft ze zich vooral toegelegd op ruimtelijk werk en het oude ambacht bronsgieten. Het oermateriaal brons past goed bij haar primitieve vormentaal, die zij ontleent aan culturen die dicht bij de natuur staan. In haar werk wil zij de mythen tot leven wekken, die raken aan de diepere lagen van ons oerwezen. Zij maakt verbinding tussen onze hedendaagse wereld en dat wat wij intuïtief weten of voelen. De eeuwige elementen lucht, water, vuur en aarde keren dan ook voortdurend terug in haar werk. Haar beelden giet zij zelf.
 
Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a
De openingstijden van het Museum zijn:
van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.
van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

Persberichten.biz

21:10 Gepost door De Redactie in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.