15-01-11

King Liar is niet meer

Pete Postlethwaite heeft ons verlaten. Dat is triest nieuws, toch is er een positieve boodschap over wat hij ons gegeven heeft: een acteertalent dat ons nog lang na zijn dood warme winteravonden zal geven. Zonder twijfel is hij een acteur die de filmwereld van Europa een authentieke wending heeft gegeven. Hij werd in 1946 geboren in een katholieke familie in Warrington, Engeland. Hij wilde op jonge leeftijd priester worden. Uiteindelijk is hij in het onderwijs terecht gekomen, voor hij zich naar het podium omboog.

Hij begon zijn acteercarriere in de film en de televisie, daarna zette hij zijn eerste passen op het echte toneelpodium. Hij werkte in het prestigieuze Royal Shakespeare Company. Het grote publiek vond hem pas op latere leeftijd, in 1993 toen hij in de film 'In the name of the Father' speelde. Hij kreeg een oscar voor de vertolking in deze film.

Na dit succes was hij echt gelanceerd. Hij werkte aan talloze films mee:  “Romeo + Julieta” , “Jurassic Park II”, “The last of the mohicanes”, “Aliens 3” ...

Steven Spielberg die in twee van zijn films met hem werkte vond hem de beste acteur van de wereld. Hij was ook gekend voor zijn politiek engagement. Hij was actief in de protesten tegen de oorlog in Irak, werkte in een film over de opwarming van de aarde van de Britse Franny Armstrong ' the age of stupid', waar u hierboven een intervieuw over ziet.

Hij was getrouwd en had twee zonen, in 2004 werd hij opgenomen in de Orde of the British Imperium, een van de hoogste onderscheidingen in het Verenigde Koninkrijk. Zijn laatste werken waren: The origine (2010) en The Town met Ben Affleck.
10:22 Gepost door De Redactie in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.