14-01-11

Recycleren met stijl

En we blijven maar recycleren. We worden er goed in. De creativiteit in materiaal en vormgeving wint zodanig dat de afvalberg nog een goudmijn zou kunnen worden.

320_P_BULX7VR6.jpgHet aanbod aan handtassen uit gerecycleerd materiaal is groot: je hebt exemplaren uit fietsbanden of drankbrikjes. Maar de meeste modellen zijn allesbehalve fashionable. Het Belgische merk Mais il-est où le soleil brengt deze herfst echter een trendy én groene handtas uit.

Duurzaam accessoireBC06_soleil071-480x444.jpg
Bij de handtas van Mais il-est où le soleil zie je haast niet dat hij uit gerecycleerde autobanden bestaat, dat is nu net het voordeel. Conserve, een bedrijf bekend om zijn creatieve duurzame accessoires, staat in voor de productie, meldt weekend.be. De tas wordt in India gemaakt en het bedrijf verzekert de werknemers een eerlijk loon. (ep)

 

Wafa Saab, directeur van een van Libanons belangrijkste verfproducenten, is een milieuvriendelijke fashionista. Aan haar arm hangt een roze en blauwe sporttas. "Het is een Trashy Bag, gemaakt van afval uit Ghana", zegt ze.

fish-bag.pngDrinkwaterzakjes
De Trashy Smart Bag is het populairste product van Trashy Bags, een Ghanees bedrijf dat in 2007 werd opgericht door de Britse ondernemer Stuart Gold. Toen hij in 2006 naar Ghana kwam, stond hij versteld van de enorme hoeveelheid afval in straten van de Ghanese hoofdstad Accra. Het viel hem op hoeveel plastic drinkwaterzakjes er te vinden waren.

Trashy Bags heeft nu zestig mensen in dienst. Ze verzamelen de plastic zakjes, reinigen en desinfecteren ze, drogen ze en naaien ze aaneen tot grote vellen. Daarmee maakt het bedrijf onder meer tassen in allerlei maten en soorten, portemonnees en hoeden.
Trashy-Bags.jpg
20 miljoen zakjes
"We moedigen mensen aan om ons lege zakjes te brengen", zegt Gold. "We betalen er 20 cent per kilogram voor. We verzamelen ook plastic ijs-, vruchtensap- en yoghurtverpakkingen." Trashy Bags zegt dat het sinds zijn ontstaan ongeveer 20 miljoen plastic zakjes gerecycleerd heeft.

De tassen zijn ondertussen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Nederland, Denemarken en Libanon. In Nederland zijn ze het populairst, in Japan noteert Trashy Bags zijn grootste omzet.

"Het profiel van onze klant is iemand die in het milieu en in Afrika geïnteresseerd is", zegt Gold. "Het zijn meestal mensen die veel reizen, een ruime culturele achtergrond hebben en sterk geïnteresseerd zijn in milieuthema's", merkt Maya Mazloum, die de Trashy Bags in Libanon verdeelt. (ips/kve)

Deze tassen kan je bestellen op:

http://www.recycled-in-afrika.nl/

11:46 Gepost door De Redactie in besparen, milieu | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Deze producten zijn te bestellen op : http://www.recycled-in-afrika.nl
Laatst eens een toffe tas besteld. Erg leuke tas, snelle levering, goede service en een heel erg leuk goed doel

Gepost door: Jannie | 14-01-11

Hallo,

Bij www.trashilicious.com vind je een uitgebreid gamma gerecycleerde tassen en juwelen. Toeval of niet, het idee is gegroeid na het bezoeken van Trashy Bags te Ghana tijdens de zomer van 2010. We bieden dus ook tassen van Trashy Bags aan ;-)

Groetjes,

Sofie
www.trashilicious.com
www.facebook.com/trashilicious

Gepost door: Sofie Mollekens | 08-08-11

Leuk die tassen

Gepost door: Tom | 18-04-12

De commentaren zijn gesloten.