13-01-11

Markten open en up

Een bewogen financiele dag eergisteren, maar gisteren konden de bonzen uit Europa de storm een beetje temperen. Olli Rehn, EU comissielid, zei dat europa de financiele crisis globaal zal aanpakken, zijn speech was overtuigend genoeg om de beurzen terug in het spoor te krijgen. Zelfs Wallstreet volgde hem, ook al is de arbeidsmarkt niet aan herstelling toe in de Verenigde Staten.

Ook Portugal slaagde voor zijn monitaire test, zelfs Belgie kon de markt weer overtuigen. Al rozegeur en maneschijn aan het firmament van het beurstraatje.

De bonzen van de financiele wereld van Belgie prijzen Leterme voor zijn goed begrotingswerk. Mensen zoals Frère, Davignon en Paul Buysse zijn tevreden over Leterme de speculanten een halt heeft toegeroepen. Deze mensen schreven geen nieuwsjaarsbrief naar Leterme omdat ze hem zo graag zien, wel sporen ze hiermee het parlement aan om de begroting voor volgend jaar op poten te zetten. De politiek is niet geloofwaardig meer in ons landje, maar misschien kunnen ze nog altijd rekenen.

De commentaren zijn gesloten.