13-01-11

Dakar 2011

El simpatico, de quatar met de moeilijke naam, won vandaag ruim voor Sainz die veel tijd verloor door een kapotte vooras. Als je ziet hoe die piloten over de duinen vliegen, is dat niet verwonderlijk. Sainz was verplicht om de schade aan zijn wagen ter plaatse te repareren, dit met hulp van zijn copiloot Cruz en zijn ploegmaat Mark Miller. Zij verloren hierdoor een uur. De vorige etappes werden bijna allemaal door Sainz gewonnen, maar nooit met meer dan twee minuten voorsprong op de Quatar.

Als el simpatico blijft rijden zoals nu, zijn de kansen voor Sainz verkeken. De volgende etappes tot het einddoel zijn niet meer zo moeilijk als de afgelopen dagen. Er zijn nog verschillende opmerkelijke herschikkingen gebeurd vandaag. De Nederlander Van Loon schoof op een mooie 11de plaats vandaag en de Belg Fortin behoudt zijn vijfde positie met 4 uur verschil met de leider. 

Koen Wauters is zoals gisteren weer even spoorloos op de iritrack. Hopelijk vindt hij weer zijn weg naar zijn stal terug in de vroege Belgische uurtjes.

 

1314898h400.jpg

De helse duinen in Chili, nu verleden tijd, op naar de rivierbeddingen en rotsbanen in Argentinie.

22:37 Gepost door De Redactie in dakar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.