11-01-11

Beurzen met stijgers

Europese beleggers houden schuldenzorgen weg

Dinsdag 11 januari 2011 

AMSTERDAM (ANP) - Europese beleggers hielden dinsdag zorgen over de schuldenproblematiek op afstand en concentreerden zich op positief nieuws uit Japan en de goede verwachtingen voor het komende cijferseizoen.

Beleggers leken zich vooralsnog weinig te bekommeren om de schuldenproblematiek rond Portugal. Het land zal volgens de planning woensdag een nieuwe staatslening uitschrijven. ,,De dreiging blijft, maar je kan je er niet iedere dag over buigen. Woensdag komt er meer duidelijkheid over Portugal'', aldus private banker André Sirks van zakenbank Theodoor Gilissen. Portugal zou volgens geruchten binnenkort aankloppen voor hulp bij de Europese Unie.

Optimisme

Hun optimisme putten de beleggers uit het bericht dat Japan bereid is om obligaties uit het Europese stabiliteitsfonds op te kopen. Daarnaast kijken investeerders met vertrouwen naar het komende cijferseizoen. Het Amerikaanse Alcoa was maandag traditiegetrouw het eerste bedrijf dat met cijfers kwam. Die lagen iets boven de verwachting van analisten.

In Amsterdam was automatiseerder Qurius dinsdag, na Spyker, een van de sterkste stijgers op het Damrak. Het bedrijf kondigde aan van een Duitse fastfoodketen een opdracht ter waarde van 3 miljoen euro te hebben gekregen. Daarnaast is een beheercontract voor vijf jaar afgesloten.

Georganiseerde misdaad

Branchegenoot Logica zei een tienjarig contract te hebben getekend met het Britse agentschap voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad. De overeenkomst heeft een waarde van 157 miljoen pond. Logica leidt een consortium van bedrijven die ICT-gerelateerde diensten gaan leveren. Op de beurs noteerde Logica een plus van 2,1 procent.

De toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec meldde volop te profiteren van het herstel van de markten waarop het actief is. Het bedrijf zag de omzet het afgelopen jaar met 31 procent stijgen en verwacht dat de omzetgroei ook dit jaar aanhoudt. RoodMicrotec noteerde een plus van 2,4 procent.

Eemshaven

Opslagbedrijf Vopak kreeg dinsdag ook de investeerders op zijn hand en noteerde 1,5 procent hoger. Het bedrijf meldde voorbeurs samen met de onderneming NIBC een opslagterminal te bouwen in de Eemshaven.

De euro noteerde dinsdagmiddag 1,2955 dollar. Maandag bij het sluiten van de beurzen was de Europese munt nog 1,2935 dollar waard.

15:53 Gepost door De Redactie in financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.