06-01-11

Dakar op z'n Belgisch

 'nee,tenzij'  bij reanimatie is in verpleeghuizen (nederland) standaard praktijk en verzorgingshuizen zullen binnenkort allemaal dezelfde lijn gaan volgen. Zo ook in de Belgische politiek.  De metaforen vliegen om onze oren. De politiekers hebben er al zoveel over gezegd, dat ze hun heil nu zoeken in een ongebreidelde fantasie.

 


Reynders veut changer de méthode pour rompre avec "ce beau gâchis" 

Dez omschrijving van Reynders over de onderhandelingen zijn heel lyrisch: un beau gâchis, of zoals ze het in het Duitse gedeelte van Belgie zouden zeggen: een kuddelmuddel, of zoals onze Nederwalen het uitdrukken: een janboel, zoals ze in Antwerpen zeggen: dikken truut en in Zweden beschrijven ze het dan weer als een mishmas.

"Le problème, c’est le dosage"

Politoloog Jean-Benoit Pilet (ULB) vindt dan weer dat alle elementen op de tafel liggen, nu komt het er op aan om de ingredienten juist te doseren. Hier kan de koning misschien best hulp krijgen van Piet Huyzentruyt.

5412012144705_packshot_large.jpg

 

Anderen gooien het dan weer over de technische boeg. Maar wil iemand aan Eyskens uitleggen dat je juist niet geelectrocuteerd kan worden als de stekker eruit is?

Eyskens: "Wie de stekker er uit trekt, dreigt zich te elektrocuteren"

Torfs: "De stekker is er nog niet uit"

Als je de kranten van vandaag leest, krijg je eerst een bad aan metaforen, tot ik plots dit artikel las en me afvroeg of Koen Wauters in de onderhandelingen terecht was gekomen of nog steeds in Dakar zat?

dakar8ov.gifWe zijn dan beginnen prutsen, hebben alle stekkers en bekabeling gecontroleerd maar we zagen niets verkeerd.  We weten niet wat het probleem is.'

'Het is jammer dat ons dit overkomt want het ging vrij goed. Ik heb alleen heel veel hoofdpijn overgehouden aan deze rit, vertelde Wauters nog.

Actualizado recientemente10.jpg


13:10 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.