05-01-11

Zo jong als je zelf wil

De tijd dat iedereen kan kiezen hoe lang hij leeft, is niet ver meer af." Dat zegt de 22-jarige Sven Bulterijs. Hij is ervan overtuigd dat we binnenkort 1.000 jaar oud kunnen worden.

"En dat is niet gebaseerd op fantasietjes, maar op puur wetenschappelijk onderzoek. In labo's wordt al lang geëxperimenteerd met middelen om het verouderingsproces af te remmen", zegt hij in Dag Allemaal. "Over een jaar of 15 hebben we een pilletje dat ons leven met een aantal jaren zal verlengen. En dan is het wachten op de écht grote middelen, zoals stamceltherapie."

Intussen eet Bulterijs zo weinig mogelijk calorieën. "Er zijn twee basisregels: de calorie-inname zoveel mogelijk beperken en opletten dat je geen vitaminentekort krijgt."
De jongeman slikt vitaminen en Metformine, een geneesmiddel tegen diabetes type 2, "dat in kleine hoeveelheden geen kwaad kan".

Sven Bulterijs stelt zichzelf even voor:

Hello, ik ben Sven Bulterijs, een 19 jaar oude (bah, ik haat het woord oud) jonge Belg.

De gemiddelde man geboren tussen 2000 en 2005 in een ontwikkeld land zal 71,9 jaar oud worden. (Ik weet niet hoe ontwikkeld de landen uit die studie waren, want in West-Europa ligt de gemiddelde levensduur vandaag de dag rond de 80 jaar oud) Ik heb er dus al ongeveer in 1/4 van mijn levensduur opzitten. Maar mijn leven is pas begonnen, ik wil nog zoveel doen en ik ben al in 1/4 ervan. Voor mij is dat onaanvaardbaar en dus wil ik veroudering stoppen. Ik kan me ook niet inbeelden dat ik ooit goesting zou hebben om te sterven dus ik kan eerlijk zeggen: "ik wil eeuwig leven".

Ik ben een student chemie aan de universiteit Gent en later zou ik graag aan antiverouderingsonderzoek doen. SENS is mijn grote interesse en ik zou me graag specialiseren in de protein cross links.
Ik hoop dat antiveroudering meer aandacht krijgt in België en Nederland. Zodat het antiverouderingsonderzoek gestimuleerd word want de klok blijft tikken en we kunnen ons geen uitstel permitteren. Elk jaar sterven er ongeveer 36,5 miljoen mensen aan veroudering, dat is 3/4 van alle doden ter wereld (en zelfs 90% in de ontwikkelde wereld). Het meest fundamentele recht van de mens is het recht op leven. En dat recht word ontnomen aan 36,5 miljoen mensen per jaar en dat vind ik immoreel.

Ik volg calorie restriction en neem 11 pillen en 4 soorten poeder per dag.

lees meer in Schamper

17:24 Gepost door De Redactie in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.