05-01-11

Sirene test

Op donderdag 6 januari 2011 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

De elektronische sirenes die sinds enkele jaren door de Civiele Bescherming worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen via het radionetwerk van de Civiele Bescherming. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. Een volgende luide test is voorzien op donderdag 6 januari 2011.

Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC alarmsignaal (nucleair, biologisch, chemisch) geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 6 januari deze alarmsignalen horen. Ze kunnen de alarmsignalen beluisteren op de website http://www.seveso.be/.

16:41 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.