07-01-11

Leak-generatie

Volgens Mark Levine zou er een niuewe generatie in de maak zijn. Mark Levine is muzikant en geschiedenisprofessor aan de universiteit van Californie. De nieuwe generatie zou groeien uit de millenium-generatie, zij die met de paplepel de nieuwe technologie hebben gekregen. Technische snufjes zoals internet en software houden voor hen weinig geheimen in. De aanzet om deze generatie te verenigen of liever, te verbinden met elkaar was Wikileaks van Assange. Assange die naar eigen eggen ten strijde trekt tegen de politiek die de financiele wereld verbonden met de militaire, het neocorporatief gedrag van de regeringen, zoals hij het noemt. Sinds de regeringen hem begonnen te belagen heeft hij veel hulp gekregen van de 'leakers' over heel de wereld. levine noemt ze de Leak-generatie. WL- inspireerde een nieuwe generatie in verschillende landen en culturen die even bereid zijn als Assange en zijn collega's van WL, om hun vrijheid op te offeren om de 'waarheid' aan het licht te brengen. Deze waarheid wordt door Levine omschreven als 'the hidden fist behind de hidden hand' zoals 10 jaar geleden Friedman, een columnist van de Washington Post de militaire corporatieven beschreef die in het geheim de financiele markt beheerden. Het doel van WL is om deze hidden fist aan het licht te brengen.

Als deze generatie hun 'oorlog' winnen zal het de eerste keer ijn dat de oorlogswinnaar zijn slag thuis haalt zonder bloedvergieten en zonder een grote financiele oorlogsindustrie achter zich. het zou een hele belevenis zijn voor onze planeet, zegt Levine.

10:37 Gepost door De Redactie in wikileak | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wikileaks, leaks generatie, leak generatie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.