04-01-11

Corpo sano, mens sano

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) roept scholen, sportclubs en jeugdverenigingen op om in te grijpen als jongeren dreigen te radicaliseren. Dat zegt ze vandaag in de Coreliokranten.

Radicalisering ligt aan de basis van terrorisme, maar is vaak onzichtbaar. "Ik vraag dat leraars en anderen die met jongeren werken, aandacht zouden hebben voor een dergelijk fenomeen. Wanneer zij merken dat iemand zich afzondert en dingen gaat zeggen die hij voordien nooit zei, moet dat een signaal zijn om die jongere daarover aan te spreken. En wanneer dat niks oplevert, vraag ik dat ze de politie inschakelen", wordt Turtelboom geciteerd.
 
De minister lanceert haar oproep naar aanleiding van de studie die de criminologen Paul Ponsaers en Brice De Ruyver twee maanden geleden hebben voorgesteld. In haar opdracht maakten zij een analyse van 'polarisering en radicalisering' in ons land.
 
"Het is niet de bedoeling dat ze iedereen gaan aangeven die zich ook maar een beetje vreemd gedraagt. Ik roep hen op om te praten met jongeren die zich afzonderen en plotseling veranderen. Ze zouden die jongeren uit hun isolement kunnen halen. Pas als dat niet helpt, kunnen ze naar de politie stappen", aldus Turtelboom die met de gemeenschappen overlegt hoe dit concreet kan aangepakt worden. (belga/adb)

15:32 Gepost door De Redactie in gezondheid, samenleving | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.