28-12-10

Waalse strijd tegen kanker

Seneffe - Belgium, December 27, 2010

IBt Bebig heeft bekend gemaakt dat het het Duits bedrijf SonoTech gmbh zal overnemen. Deze twee bedrijven werken met high technology tegen kanker. IBt Bebig is een Waals bedrijf, gevestigd in Seneffe. Zij vechten tegen kanker door middel van implantaten. SonoTECH verzorgt softeware voor deze implantaten. Het Duitse bedrijf is gevestigd in Ulm, Duitsland. Het levert een product dat inspeelt op de Brachytherapy Treatment Planning Systems (TPS). Deze behandeling werkt met implantaten waarbij Sonotech de software verzorgd. Het is een ultrasound geleide stalingstherapie voor behandeling van prostaatkanker. Deze behandeling wordt globaal in de wereld gebruikt. Door de software van Sonotech kan de implantaat gemakkelijker en gebruiksvriendelijker een analyze geven door visuele beelden, en ook een betere planning geven voor de stralingen. Het zou de therapie optimalizeren en efficienter maken. De technologische ontwikkeling van SonoTech en de therapie van IBt Bebig zal een grote sprong zijn in de behandeling tegen kanker.

De verkoop zal plaatsvinden op 31 december 2010. "De integratie van het SonoTECH team in het IBt Bebig team zal een open deur zijn naar meer innovatie in de strijd tegen kanker." Door de aankoop van SonoTECH door IBt Bebig, zal het Waalse bedrijf zijn competetiviteit op de medische markt verstevigen. Verdere ontwikkelingen zullen beter opgevolgd kunnen worden en gerichter gefinancieerd worden. Dat vertelt Dr. Edgar Liffler, de manager van IBt Bebig, Belgium. 

IBt Bebig group is een Waals bedrijf dat actief is in heel Europa. Zij werken actief in de gezondheidssector, meer bepaald in de strijd tegen kanker. Hun core business is een radiatie therapie tegen kanker, dit met een hoge technologische inslag. De therapie bestaat uit een implantaat dat geleidelijk straling vrijlaat in het lichaam, zeer plaatselijk en dicht bij het gezwel. Dit kan op tijdelijke of permanente basis. Hierdoor moet er maar een heel klein beetje straling in het lichaam worden losgelaten. De kankercellen worden zo vernietigd, zonder veel andere gezonden cellen te vernietigen. De Brachytherapie wordt gebruikt voor prostaat kanker, kanker in de hals, hoofd, ogen en verschillende gynecologische kankers. IBt Bebig geeft aan meer dan 150 mensen werk, zij zijn vertegenwoordigd in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, italie, Indie en uiteraard Belgie. De hoofdzetel is gelegen in Seneffe, Belgie.

Meer en meer mensen lijden wereldwijd aan kanker. Elk jaar sterven er meer mensen aan kanker dan aan AIDS tuberculose en malaria samen. Rond de kerst draagt IBt Bebig traditioneel bij aan de strijd tegen kanker om zo meer mensenlevens te kunnen redden. Dit jaar gaat hun bijdrage naar het Tanzaniaans Kanker hulpfonds. Dit fonds zet zich vooral in tegen borstkanker en is werkzaam in het Ocean Road Hospital in Tanzania, de enigste kankerkliniek in Oost-Afrika. De kliniek werd gesticht in 1983 door het Duits kankerhulpcentrum. Deze organisatie ondersteunt de opleiding van medisch personeel en de aankoop van medische instrumenten. IBt Bebig koos dit project omdat het de enigste kankerkliniek is in een zeer arme regio van de wereld.

 

De commentaren zijn gesloten.