27-12-10

Audi in de startblokken

 

De Duitse luxewagenbouwer Audi, een dochter van Volkswagen, is van plan om in 2011 1.200 nieuwe banen te creëren. De autobouwer wil tussen 2011 en 2015 ook ongeveer 11,6 miljard euro investeren, vooral in nieuwe producten en technologieën, en het verbeteren van zijn sites. Meer dan 5 miljard euro is opzij gezet voor de sites in het Duitse Ingolstadt en Neckarsulm, zo meldt Audi.

"Innoveren vergt mensen", zegt HR-manager Thomas Sigi. "Daarom willen we ongeveer 1.200 experts aanwerven voor onze kennis omtrent electromobility en lightweight construction, naast het implementeren van onze groeistrategie."

De electrische auto's vergen nieuwe technologieën, maar ook de gewone ontstekingsmotor-wagen is aan vernieuwing toe. Vooral in het gewicht zal moeten geinnoveerd worden, dit om de regels van de EU en het milieu te kunnen halen. De uitstoot verlagen is belangrijk en dat zou enkel gaan met verminderen van gewicht. Dit is niet zo eenvoudig, omdat het grootste gewicht van een auto de motor is en zware metalen nodig zijn om de motor te laten werken, zoals we hem nu kennen.

Nieuwe technologieën

Van 2011 tot 2015 wil Audi het grootste investeringsprogramma uit zijn geschiedenis doorvoeren, goed voor ongeveer 11,6 miljard euro. Tachtig procent daarvan (meer dan 9,5 miljard euro) zal naar de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën gaan, zoals elektrische en hybride aandrijvingssystemen. Een voorbeeld daarvan is de Audi R8 e-tron, de eerste elektrische sportwagen van Audi, die het bedrijf eind 2012 te koop wil aanbieden.
 
Audi Brussels
Audi kondigde begin november al aan de komende jaren 270 miljoen euro te zullen investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteiten van Audi Brussels, waar exclusief de A1 gebouwd wordt. Dat brengt de totale investering sinds de omvorming van VW Vorst tot Audi Brussels op meer dan een half miljard euro. (belga/gb)

14:48 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.