25-12-10

Music 4 Live

Sofie, zelf Antwerpse, was in de positieve zin verrast door de Antwerpenaren. "Antwerpenaren staan er om bekend geen echte gemeenschapsdieren te zijn, maar dat is de afgelopen dagen helemaal weerlegd. Hier is aangetoond dat Antwerpen een onvoorstelbaar warme en gulle gemeenschap is."


De actie van Stubru is een succes geworden. Er is 1.5 miljoen meer binnengehaald dan vorig jaar. Zelfs met de koude en de sneeuwval, kwam heel Vlaanderen op straat voor het doel waaronder Stubru zijn schouders had gezet: het project voor AIDS-weesjes in Afrika. Het geld zal gebruikt worden voor onderwijs, schoolmateriaal en kleding van deze kinderen. De drie presentators van Stubru waren in de wolken over hun actie. Zij hadden de steun gevoeld van heel Vlaanderen, jong en oud. Ze waren aangedaan toen ze het huis buitenkwamen en nog meer toen ze het gigantische bedrag zagen verschijnen op het scherm.

Het was de vijfde editie van Music for Life. Het is een actie die niet alleen geld wil inzamelen, ook wil men met de acties mensen bewust maken dat de wereld kan veranderd worden. Het project werd gekozen door het Rode Kruis. Het ging over kinderen die hun ouders verloren door aids, in Zuidelijk Afrika. Deze kinderen komen op de straat te staan. Zij krijgen geen toegang meer tot onderwijs en een kinderlijk leven. Daar wil het Rode Kruis iets aan doen.

De commentaren zijn gesloten.