22-12-10

De ambtenaar is hip

De overheid is hip als werkgever en trekt veel jonge belangstellenden op jobbeurzen. Wie voor de overheid werkt, is tevredener dan andere werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van dienstverlener Acerta Public. De ervaringen van Selor, de selectiedienst van de overheid, bevestigen het onderzoek, schrijft Het Nieuwsblad.

Het onderzoek toont aan dat werknemers van overheden tevredener zijn over hun werkgever dan anderen en dat ze meer geneigd zijn die werkgever aan te bevelen. Ze hebben ook minder de neiging hun job te verlaten of elders te solliciteren. Hun betrokkenheid bij hun werkgever en bij diens doelen is ook hoger dan in de commerciële sectoren.

ICT-jobs raken niet ingevuld
Nog volgens het onderzoek vinden de werknemers in overheidsdienst dat hun competenties beter tot hun recht komen in hun startjob. Over de aandacht van hun werkgever of hun onmiddellijke baas voor de verdere ontplooiing van hun talenten zijn ze minder tevreden. Ze blijven wel vaker bij die werkgever dan in andere sectoren. Managers van de overheidsdiensten besluiten dat ze geen problemen zullen hebben om ook in de toekomst jongeren aan te kunnen trekken.

Het is volgens het onderzoek echter niet zeker of die gemoedsrust terecht is. Een studie van de FOD voor Informatie- en Communicatietechnologie schat dat de federale overheid vandaag al meer dan duizend informatici te weinig heeft. ICT-vacatures raken niet ingevuld. (belga/tw)

16:17 Gepost door De Redactie in belgische politiek, financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.