18-12-10

DADT

In de Verenigde Staten bestaat er zoiets als : 'Wat je niet vraagt, weet je niet'. Daar is zelfs een wet over. De redactie vond dit een raar idee en ging er wat dieper op ingraven. Je kan in bepaalde situaties misschien wel  voorstander zijn van het idee om 'niet alles aan de grote klok te hangen' maar de uitdrukking wat niet weet, iet deert' in een wet te gieten, vind ik toch een beetje raar. Deze term DADT (Don't ask, don't tell) is veel gebruikt in het Amerikaanse leger, dit om te voorkomen dat de oversten weten welke sexuele geaardheid een militair heeft. In het leger heeft men niet graag dat je je out. In een wet staat trouwens dat holibi's uit het leger moeten gezet worden omdat zij, als het geweten is, een aanzet zouden zijn voor anderen om de sexuele geaardheid te veranderen. Maar...wat niet weet, wat niet deert, zo denkt de wet er over. Als men dan weer zegt dat men holibi is om geen legerdienst te moeten doen, mag (moet) je wel blijven. Obelix zou zeggen: "gekke mensen die romeinen"

 

DADT.jpg

 


dadt_military.jpgDe DADT in 17 jaar geleden gestemd als wet voor het leger om het probleem van de sexuele geaardheid van de militairen op te lossen. Veel werd er niet door opgelost, vond men, ook ruikt het naar discriminatie en de senaat wilde hier een einde aan stellen. In een historische overwinning voor het Witte Huis, de burgerrechtenorganisaties en vele holibi clubs, is de term DADT op weg om geschiedenis te worden, of een stapje dichter gekomen om tot het verleden te horen. 17 jaar nadat de DADT wet is gestemd is ze nu weggestemd. Dit komt door het werk van lobbyisten zoals Lieberman en Harry Reid, door de inzet van Obama en vele holibi groeperingen.

Obama zegt:

Vandaag heeft de senaat een historische stap gedaan om de ondermijning van onze nationale veiligheid te verminderen en om de idealen van dappere mannen en vrouwen in uniform die hun leven riskeren om ons te verdedigen, te verdedigen. Door een einde te maken aan DADT zal ons land niet langer mensen uitsluiten die na een goede staat van dienst in het leger, moeten vertrekken voor hun zijn. Ook zullen jongeren die onze natie willen dienen, niet gevraagd worden om te liegen en te leven onder een leugen, terwijl zij hun land liefhebben en 'in eer en geweten' onze levenstijl willen verdedigen. Als de Commander-in-chief, ben ik me er absoluut van bewust dat deze ommekeer enkel het professionalisme van onze troepen zal versterken. En ik vervoeg de secretaris van defensie en de voorzitter van de Chiefs of Staff, alsook de overgrote meerderheid van de mensen die in het Pentagon werken, in het geloof dat de verantwoordelijkheid en onze militaire kracht hier zeker niet zal onder lijden. Het wordt tijd dat het offer dat velen gebracht hebben wordt erkend en dat hun sexuele orientatie hier niets van afdoet, noch hun geloof, noch hun gender. Het wordt tijd dat Amerika homo's en lesbi's de kans krijgen om openlijk hun land te dienen. Ik vraag de senaat om deze beslissing naar mijn bureau te sturen, zodat ik het kan ondertekenen en het wordt omgezet in een wet.

 

21:07 Gepost door De Redactie in actualiteit, cultuur, samenleving | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holibis, homos, holibi in het leger |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.