16-12-10

Licht in de duisternis

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte denkt eraan om volgende week zijn opdracht terug te geven. Een doorbraak rond een nieuwe financieringswet is in de maak.
Had u ooit nog gedacht dat ze er zouden uitgeraken? Kleine zonnestraaltjes breken door het politieke comunautaire front. Vande Lanotte gaat vandaag op de thee bij de koning en heeft goed nieuws bij. Het zal in het paleis even lijken alsof we weer een land hebben van melk en honing. Dinsdag toonden de Walen zich bereid om het voorstel van de bemiddelaar over de financieringswet als basis te nemen om door te gaan, nadat de Vlamingen dat een dag eerder deden. Er staan nog iets te weinig punten en komma's, maar het is het bespreken waard, vindt iedereen.

Niettegenstaande de wrange spiegel die De Wever aan Belgie had voorgehouden en de hanendansjes erom heen, lijken er toch zoete broodjes in het vooruitzicht. Het is hoog gegrepen maar Vande Lanotte wil nu een beetje verder praten over communautaire dingen, overheveling van bevoegdheden en een oplossing voor BHV. De weg is nu vrij om Vande Lanotte van zijn taak te ontslaan. De gezondheid van zijn moeder vraagt om een familaire serene sfeer.  Of we dan een echte formateur zullen krijgen, wordt alleen op de positiefste lijst geschreven. Normaliter zou dat dan Elio Di Rupo worden.

11:50 Gepost door De Redactie in belgische politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.