16-12-10

De boer uit de crisis

Het Vlaams landbouwinkomen lijkt zich in 2010 te herstellen van de crisis in 2009. De netto toegevoegde waarde van de Vlaamse land- en tuinbouw wordt in een rapport van Landbouw en Visserij geraamd op 1.203 miljoen euro, 24 procent meer dan vorig jaar. “Ik ben verheugd dat mede dankzij het Vlaams Herstelplan Landbouw, de sector de crisis heeft kunnen overwinnen”, reageert minister van Landbouw Kris Peeters.


Uit het rapport ‘Productierekening van de Vlaamse land- en tuinbouw 2010’, opgemaakt door de Afdeling Monitoring en Studie van het Departement Landbouw en Visserij, blijkt dat de productiewaarde van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt ten opzichte van de lage cijfers van 2009. Ook de kosten namen toe, maar in mindere mate. Hierdoor kan het globaal (netto) inkomen zich gedeeltelijk herstellen na twee jaren van zwakke cijfers.

De eindproductiewaarde (totale omzet zonder rekening te houden met uitgaven en subsidies, nvdr) van de Vlaamse land- en tuinbouwsector wordt dit jaar geschat op 5.069 miljoen euro. Dat is een toename van 11 procent ten opzichte van 2009. De stijgende trend wordt waargenomen in alle sectoren, maar is procentueel het grootst in de akkerbouwsector.

lees meer

20:08 Gepost door De Redactie in belgische politiek, samenleving | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.