15-12-10

Dubbelen is een zegen

Ze reageert daarmee op een besluit van het internationaal onderzoek Pisa 2009 dat landen waar men het jaar kan overdoen slechtere schoolresultaten behalen dan landen waar dubbelen onmogelijk of uitzonderlijk is.

Simonet weigert het huidige systeem op geven, ook al is het duur. Ze is eerder voorstander van een gedifferentieerde omkadering, externe evaluaties en de versterking van het kader in de eerste graad om mislukkingen tegen te gaan.

De minister is wel ongerust over het aantal zittenblijvers in het lager onderwijs. In het derde leerjaar gaat het om niet minder dan vijf procent van de kinderen.

NVDR: In Argentinie kan men het jaar niet overdoen en de schoolresultaten zijn hier abominalbel. Als een kind een jaar niet kan overdoen, wordt de algemene lat heel laag gelegd en kunnen de meeste 18jarigen niet slagen voor de ingangsexamen van de universiteiten. Daar profiteren dan de prive-universiteiten van en vele leeraars die bijscholing geven. Het is dus een bijzonder goed nieuws dat de minister in Wallonie blijft volharden in het overzitten, als het nodig is.

 

19:52 Gepost door De Redactie in belgische politiek, samenleving | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.