10-12-10

Zuckerberg, Facebook, stapt in filantropie

Mark Zuckerberg, de jonge multimiljonair van facebook, beloofde dat hij de helft van zijn fortuin aan de filantropische campagne zal schenken van Buffett en Bill Gates. Hij vervoegt hierbij 17 andere Amerikaanse miljonaires. In totaal zijn er nu al 57 multimiljonairs die de campagne van The Giving Pledge van Bill Gates volgen. Gates en zijn vrouw en Buffett hebben de Amerikaanse multimiljonairs gevraagd om ten minste de helft van hun inkomen te schenken aan deze stichting als ze overlijden. The Giving Pledge accepteert geen geld, maar vraagt wel om een morele belofte van de multimiljonairs om hun fortuin te delen voor solidariteit.

"De mensen wachten meestal tot op het einde van hun carriere om deze belofte te doen. Maar waarom wachten als je nu al zoveel hebt?" vraagt Zucherberg zich af. Hij schonk in september 100 miljoen dollar aan de publieke scholen in Newark, New Jersey. " Er zijn jonge mensen die nu afhankelijk zijn van onze giften en hierdoor de kans krijgen om een beter leven uit te bouwen, de impact op hun leven is van groot belang."

Daarboven op deden Zuckerberg en Moskovitz, de jongste multimiljonairs van de wereld, een morele belofte samen met de stichter van AOL Steve Case en Carl Icahm en Michael Milken, ex executieven van Wall Street die hun fortuin maakten in de jaren 90.

09:42 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.