09-12-10

De Rode Duivels winnen Copa

independiente_226331.jpgDe Argentijnse topclub Independiente heeft woensdagavond voor het eerst in de geschiedenis de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, gewonnen. In de terugwedstrijd van de finale versloegen ze in Buenos Aires het Braziliaanse Goias met 3-1.Het is niet alleen de ploeg van de koffieboy van de redactie, maar zij hebben ook als bijnaam: De Rode Duivels, die ze zich toeeigenden toen ze in vervlogen tijden wonnen tegen de Belgische rode duivels in een oefenmatch. Ook is het de ex-club van Nicolas Frutos, die lang in Anderlecht heeft gespeeld.
De heenwedstrijd was 2-0 tegen de Braziliaanse ploeg Goias, die dit jaar degradeerde naar de B-divisie in Brazilie, maar het toch tot de finale van de Copa Sudamericana kon schoppen. Independiente speelde gisteren iets beter en wonnen met 1-3 maar door de 2-0, waren er strafschoppen nodig om het af te ronden: 5-3 voor Independiente die twee jaar geleden nog als eerste stonden in het aantal gewonnen copa's in Zuid Amerika, toen hebben ze de titel moeten afgeven aan Boca die het nog steeds op zijn naam draagt.
Ooit werden ze de legende van de copas genoemd, die jaren kunnen misschien terugkomen. Hun nieuwe coach 'El Turco Mohamed' kan de geschiedenis ingaan als de trainer die de geschiedenis terug leven in blies.

 

12:45 Gepost door De Redactie in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.