07-12-10

Umicore is goud waard

De waarde van het Belgische bedrijf Umicore heeft de symbolische drempel van 40 euro bereikt. Ze profiteren van een cyclisch effect maar plukken nu ook de vruchten van de aandacht die ze geven aan haar beleggers.


De Umicore aandelen tonen al geruime tijd een opwaartse beweging. Maandag zijn ze weer gestegen en bereikten ze 39.88 euro. Zij profiteren van de aanzuigwerking van de grondstoffensector en een scherpe opwaartse herziening door analisten van Goldman Sachs. Op dinsdag werd een nieuwe mijlpaal gezet. Ze haalden voor het eerst in hun geschiedenis de 40 euro. Op 22 november vorig jaar stonden ze nog 38 euro. De Bank Degroof had hun richtprijs vorige week op 40 euro gezet.

"De presentaties tijdens de 'Capital Markets Days' van vorige week hebben ons vertrouwen in omzet en winst van Umicore gegeven," zegt Bernard Hanssens analist bij Degroof. "Zelfs als een belangrijke groeipotentieel Umicore steeg af en toe commentaar Bernard Hanssens, analist bij Degroof. De belangrijke technische doorbraak in de ontwikkeling van de nieuwe generatie lithium batterijen zal hun groei alleen maar versterken. Andere banken, zoals de Rabobank ziet in Umicore ook geen eendagsvlieg. Zij zetten hun koersdoel op 41 euro en zien hen de volgende 5 a 10 jaar zeker nog groeien. "Het bedrijf is geloofwaardig en de ambitie in de innovatie sterkt hen daarin." 

Volgens de Nederlandse makelaar Kempen & Co heeft Umicore een interessante plaats in de groeimarkten van de autokatalysatoren, zonnecellen en oplaadbare batterijen. Hun afdeling van de edel metalen is op zich al een sterk punt (goud platina zilver). Dus met de kracht van zijn inkomsten, heeft de groep een aantrekkelijke groei-profiel in de lange termijn.

11:24 Gepost door De Redactie in financieel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.