07-12-10

Antwerps havenbedrijf in de bloemetjes

Apec, een dochteronderneming van Havenbedrijf Antwerpen, is bekroond met People Development Award. Apec Antwerpen, Flanders Port Training Center, is een dochteronderneming van het Antwerpze Havenbedrijf. Ze zijn maandagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse International Bulk Journal Awards in Londen. Het Havenbedrijf viel vorig jaar zelf nog in de prijzen met de Best Dry Bulk Port Award maar zag nu zijn dochtertje bekroond worden.


De People Development Award werd voor het eerst uitgereikt en bekroont de onderneming die vooruitdenkt door te investeren in de opleiding van mensen die actief zijn in de bulk shipping en de cargo handling business. Het Havenbedrijf was overigens niet het enige Antwerpse bedrijf dat een Award kreeg. Euroports Belgium, een bedrijf met sterke Antwerpse bindingen, werd in Londen onderscheiden met de Environmental Protection Award. Al sinds 1978 speelt APEC  een belangrijke rol in de kennisoverdracht van het havengebeuren naar Afrika, Azie, Europa en Zuid Amerika. In al die tijd hebben de standaardseminaries, maatwerkopleidingen en studiebezoeken meer dan 10.500 managers uit 140 landen naar Antwerpen en Vlaanderen gebracht. APEC is recent ook van start gegaan met de organisatie van de 'lectures abroad' waarbij een aantal topexperts voor een beperkte periode uiteenzettingen geven in het buitenland, meestal als een follow-up  van een seminarie in Antwerpen.

APEC zorgt er bovendien voor dat de beste experts uit de hele havengemeenschap worden gemobiliseerd om een toelichting te geven tijdens de seminaries. Het is net die wisselwerking tussen de private havengemeenschap en het Havenbedrijf die een van de succesfactoren van APEC is. Sinds 2004 is APEC door de State Administratin of Foreign Experts Affairs in China erkend als een gekwalificeerd overseas training institution voor Chinese delegaties. Het is het enigste europese traingingsinstituut dat een dergelijke erkenning van China kreeg.

 

08:42 Gepost door De Redactie in financieel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haven van antwerpen, apec, bulktransport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.