05-12-10

De sint heeft het druk

We vroegen Gino De Vos (52) uit Waarschoot hoeveel hij verdient als hulpsinterklaas ...

Een tiental jaar geleden heb ik voor het eerst Sinterklaas gespeeld op een familiefeest. Iedereen was dolenthousiast en al snel ging de bal aan het rollen. Ik werd gevraagd op scholen, personeelsfeesten etc. Via mond-tot-mondreclame is het allemaal heel snel gegaan. Elk jaar heb ik meer werk. Mijn agenda zit propvol!

Ik steek er heel wat tijd in. De week vóór 6 december neem ik zelfs speciaal een week verlof om zoveel mogelijk kindjes een bezoekje te kunnen brengen.

Het begint met een vraag van de ouders om langs te komen, dat kan zelfs online via mijn site www.sintenpiet.ws. Dan stuur ik de ouders een brief die ze moeten invullen met opmerkingen over hun kind(eren). Bijvoorbeeld dat Jantje zijn speelgoed moet opruimen, dat hij minder op de Nintendo moet spelen … maar ook dat hij het goed doet op de voetbal en dat hij goede punten haalt op school. Vooral de positieve dingen komen in het boek van Sinterklaas. De Sint is een kindervriend, geen boeman.

Naast de paperassen komt er ook heel wat praktisch werk bij kijken. Het aankleden, de verplaatsingen, elke dag de kostuums wassen, noem maar op. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn vrouw.

lees meer

18:50 Gepost door De Redactie in besparen, werken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.