03-12-10

Bananen en mozart

Hoe krijg je een banaan nog zoeter dan die al is? Het antwoord is Mozart. Althans, volgens het Japanse fruitbedrijf Toyoka Chuo Seika. Door de bananen een week lang bloot te stellen aan de muziek smaken de bananen volgens hen veel beter. De bananen hebben daarom ook de toepasselijke naam "Mozart Bananen"

Overigens is het in Japan helemaal niet ongebruikelijk om het voedsel aan muziek bloot te stellen, aldus de krant Japan Times. Veel andere bedrijven hanteren hetzelfde principe en het is niet alleen toepasbaar op fruit. Ook noodles, sauzen en zelfs Japanse 'sake' moeten er aan geloven. Het werkt volgens de kenners overigens niet met alle soorten muziek.

Zo is er in 20 jaar tijd geëxperimenteerd met jazz, Mozart, Bach en Beethoven. Mozart blijkt volgens de Japanners simpelweg het beste te werken, ook voor bananen.

In ieder geval lijken de consumenten het er mee eens te zijn. Een tros bananen gaat voor zo'n 3 euro de deur uit en ze blijken veel beter te verkopen dan de variant die niet aan de muziek is blootgesteld.

14:02 Gepost door De Redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.