28-11-10

UFO's gesignaleerd

upsidedown-tree.jpgDat de kerstboom niet meer van deze tijd is, is nog niet zeker. De kadootjes die er onder liggen zijn wel met hun tijd mee geëvolueerd. Van robotjes van Davastator en plastiek mannetjes van Playmobil, gaat het nu over UFO's en vliegende camera- en videospelletjes. Je kan het zo gek niet verzinnen, of je kinderen vinden het reeds 'oud' nieuws. Ik zou niet graag in het speelgoedvak willen zitten. Dat onze kinderen flexibel zijn en de moderne dingen niet alleen volgen, ook nog voor zijn, beginnen we stilaan te accepteren, maar onze geldbeugel kan wel niet altijd het ritme volgen.


energie.jpg

 

Toch is er weer een nieuw toytje op de markt dat de redactie zelfs ook wel ziet zitten. Het zou ons werk een pak gemakkelijker maken. We sturen de AR.Drone op pad om het goede nieuws te vergaren in conferentiezalen en intieme vergaderingen, zonder dat we ons al te veel moeten verplaatsen. Geef toe, dat is wel heel goed nieuws.

Als u nog andere moderne speeltjes wil en uw kinderen wil duidelijk maken dat u wel uw tijd mee bent, neem dan een kijkje op de pagina van gadgetkadoo.

Daar vliegen de echte robotjes en vliegende camera's en ufo's je om de oren. De vraag is natuurlijk of je huis nog veilig is als je een paar ukkies hebt rondlopen die een dragonfly gevecht in je living organiseren...

We hebben de AR.Drone de afgelopen week uitvoerig getest en kunnen je geruststellen: hij komt ‘in peace’. En ook in ‘pieces’ trouwens. Zo vind je in de verpakking twee verschillende beschermkappen (een voor buiten, een voor binnen), een oplaadbare batterij met oplader en vier adapters voor de stroomstekker, zodat je het speleding ook mee kan nemen naar het buitenland. Niet meegeleverd: de controller. Die rol is namelijk weggelegd voor je iPhone, iPod touch of iPad. De speciale app die je moet installeren, AR.FreeFlight, kan gratis uit de iTunes Store worden geplukt. Handig: wanneer er nieuwe firmware voor de AR.Drone beschikbaar is, wordt die door de app ‘over the air’ naar het toestelletje geseind.
Nu ja, ‘toestelletje’; de AR.Drone is in het echt beduidend groter dan hij op foto’s lijkt. Opgetuigd met de zwarte kap van piepschuim, bedoeld om de vier propellers én je pas geschilderde muren te beschermen wanneer je binnenshuis vliegt, meet de quadricopter ruim een halve meter op een halve meter. Bij buitenvluchten gebruik je bij voorkeur de felgekleurde kap die meer gestroomlijnd is en daardoor minder hinder ondervindt van de wind. Die kleurtjes zijn overigens niet voor niets zo fel, maar daar komen we straks nog op terug.

lees meer

16:38 Gepost door De Redactie in IT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.